UPDATE | De zieke studenten in de buurt van de recyclingoven in Thailand zijn vrij van straling

PRACHINBURI:- Géén van de 30 leerlingen die ziek werden op een middelbare school op slechts 3 km van de recyclingoven waar cesium-137-straling werd gedetecteerd, is geschaad door straling of het Coronavirus, zo beweerde de gezondheidsfunctionarissen die voor onderzoek naar Prachinburi waren gestuurd.

De studenten leden aan symptomen van een luchtwegaandoening, zo vertelde dr.  Suthep Petmark, de inspecteur van de 6e regionale gezondheidsafdeling gisteren.

Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid werden naar de Ban Kok Krathon School in het subdistrict Lat Takhian gestuurd nadat studenten hoge koorts en een loopneus kregen, en sommigen van hen roze ogen en huiduitslag kregen.  De agenten behandelden hen volgens hun symptomen en voerden bloedonderzoek uit bij 13 van hen. 

Dr. Suthep zei dat uit de bloedtesten niet bleek dat geen van beiden was blootgesteld aan straling, noch dat ze het Corona-virus hadden opgelopen, eraan toevoegend dat ambtenaren de oorzaak van de luchtwegaandoening blijven onderzoeken.

Hij zei ook dat mensen die in de buurt van de gieterij wonen en twijfels of zorgen hebben dat ze mogelijk aan de straling zijn blootgesteld, voor advies naar de dichtstbijzijnde gezondheidsafdeling kunnen gaan, of ze kunnen de hotline 1422 bellen.

Symptomen van blootstelling aan straling zijn verlies van eetlust, vermoeidheid, koorts, misselijkheid, braken, diarree en mogelijk zelfs toevallen en coma.  Ook mensen die een hoge dosis straling hebben gekregen kunnen huidbeschadigingen oplopen.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!