UPDATE | De moordenaar van Thaise Britse tiener tijdens de reconstructie door familieleden in Lampang aangevallen

LAMPANG:- Een familielid van de 17-jarige Thais-Britse tiener Woramet ​Taota alias “Ben” , die zaterdag werd in Lampang werd vermoord, viel de moordenaar gisterochtend tijdens de reconstructie aan met een houten stok.

Gisteren om 11.00 uur begeleidden agenten van het politiebureau van Mae Tha en de provinciale politie van Lampang de verdachte, de 44-jarige Chaiwat Boonkarin, naar de plaats delict op Mae Tan — Sop Prap Road in Moo 9 van het kantongerecht San Don Kaeo om de gebeurtenissen van zaterdag te reconstrueren.

Ook de Britse vader van Ben, Steven Graham, is gisterochtend in Lampang aangekomen.

Toen politieagenten Chainat die ochtend het treinstation uit begeleidden, stonden Bens ouders buiten te wachten.

Door het raam van de politieauto riep de moeder van Ben Ooy: “Waarom heb je mijn kind vermoord?”

Chainat stak toen verontschuldigend zijn handen op.

Ooy vervolgde: ​“Waarom bied je je excuses aan? waarom heb je mijn kind vermoord? Waar is Pong?”

Ben’s 16-jarige vriendin, Ping Pong, wordt nog steeds vermist.

Chainat heeft de politie vier dagen na de moord op Ben nog steeds geen informatie gegeven over de verblijfplaats van Pong.

Bij aankomst ter plaatse verdrongen de bewoners zich rond de geboeide Chainat, die een zonnebril en een kogelvrij vest droeg. De politie probeerde de lokale bevolking die zich rond de verdachte verdrong in bedwang te houden, maar een man, een familielid van Ben, slaagde erin zich naar voren te wurmen om met een houten stok op het hoofd van Chaiwat te slaan…….de stok brak in tweeën.

De politie bracht Chaiwat naar de coördinaten waar het telefoonsignaal van Ping Pong het laatst was gelokaliseerd om te proberen hem aan het praten te krijgen.

De politie gebruikten vervolgens speurhonden om Ping Pong’s kleding en schoenen op te sporen voordat ze het gebied afspeurden naar aanwijzingen met de honden.

In Thailand is het “reconstrueren ” van een misdrijf een veelvoorkomend onderdeel van strafrechtelijk onderzoek, vooral wanneer een verdachte al schuldig heeft gepleit.

De politie, de verdachte en het publiek verzamelen zich op de plaats delict en de verdachte legt uit wat er is gebeurd en waar.

Hoewel controversieel, dienen de reconstructies meer duidelijkheid te verschaffen over de details van een misdrijf, om de onderzoeksvaardigheden van de politie te demonstreren en om de crimineel publiekelijk in verlegenheid te brengen.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Eén gedachte over “UPDATE | De moordenaar van Thaise Britse tiener tijdens de reconstructie door familieleden in Lampang aangevallen”

  1. Gebeurt in alle landen,heel triestig voor de ouders, familie die dat mee maken,moorden waarom,breng niets op die dat doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!