De zware weersvoorspelling noopt de gouverneur van Bangkok tot actie!

BANGKOK:- De gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, is van plan om meer waterpompen in Bangkok te installeren om overstromingen te voorkomen, aangezien de weersvoorspellingen voor de hoofdstad deze week zware onweersbuien omvatten.

Khun Chadchart Sittipunt dinsdag het Prawet-Burirom-kanaal in het district Prawet en inspecteerde het afvoersysteem van het nabijgelegen Muang Thong Garden Village.

Gisteren vertelde hij hoe het district Thong Garden Village vorig jaar werd getroffen door en vrij ernstige plotselinge overstroming. Het dorp ligt direct aan het kanaal, dus dit dorp zal het eerste zijn dat wordt getroffen door overstromingen als het waterpeil stijgt, zei hij. 

De Bangkok Metropolitan Administration, het BMA, zal een drainageoplossing implementeren door waterretentiebassins en poorten te bouwen om te voorkomen dat het water van Khlong Prawet Burirom de aangrenzende gebieden overstroomt, zei hij.

De BMA heeft ook de dorpseigenaren om hulp gevraagd bij het verbreden van de waterafvoerleidingen van het dorp om de waterstroom te vergemakkelijken en het installeren van waterpompen om te helpen bij de afvoer. 

Khun Chadchart zei dat veel van de overstroomde gebieden van Bangkok privé-eigendommen zijn die buiten de bevoegdheid van de BMA vallen, zoals: B. MCOT-kruispunt op Rama 9 Road of aangrenzende gebieden van Central Bangna Department Store.

Ondertussen voorspelt het Thais meteorologisch instituut zware regenval voor verkiezingszondag als gevolg van cycloon Mocha, met onweersbuien voorspeld voor 60% van het noorden, terwijl regen wordt voorspeld voor 40-60% van Bangkok en aangrenzende provincies.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!