Komende woensdag is alcoholverkoop in Thailand niet toegestaan ivm Visakha Bucha dag

THAILAND:- Visakha Bucha Day, ook bekend als Vesak, valt dit jaar op 22 mei, en markeert een nationale feestdag. Volgens de Thaise wet is de verkoop van alle soorten alcoholische dranken op religieuze feestdagen verboden in buurtwinkels en uitgaansgelegenheden.

Vesak-dag is een belangrijke boeddhistische feestdag in Thailand en markeert drie belangrijke gebeurtenissen in het leven van de Boeddha: zijn geboorte, verlichting en overlijden. Deze gebeurtenissen vonden allemaal op dezelfde dag plaats, de dag van de volle maan van de zesde maanmaand.

De geboorte, verlichting en overlijden van de Boeddha vallen samen met de volle maan van de Vesak-maand, waardoor het een belangrijke dag is voor boeddhisten. 

De kernleringen die verband houden met deze gebeurtenissen omvatten dankbaarheid, de vier edele waarheden en mindfulness.

Op Vesak-dag nemen boeddhisten doorgaans deel aan verschillende religieuze activiteiten, zoals het verdienen van verdiensten, het luisteren naar preken en het uitvoeren van daden van aanbidding om vrede en geluk te bevorderen.

Omdat het een belangrijke religieuze dag is, is de verkoop van alcoholische dranken verboden volgens de aankondiging van het kabinet van de premier getiteld “Aanwijzing van verboden dagen voor alcoholverkoop 2015.

In de aankondiging stond: “Niemand mag alcoholische dranken verkopen op Makha Bucha-dag, Visakha Bucha-dag, Asalha Bucha-dag, het begin van de boeddhistische vastendag en het einde van de boeddhistische vastendag, behalve in belastingvrije winkels in de terminals van de internationale luchthavens.”

Bovendien bepaalde de Alcohol Control Act van 2008, sectie 32, verder dat “niemand reclame mag maken voor alcoholische dranken of namen of handelsmerken van alcoholische dranken mag tonen op een manier die het drinken promoot of aanmoedigt, direct of indirect.”

Samenvattend wordt het nuttigen van alcohol op Vesak-dag als ongepast beschouwd vanwege religieuze principes, en het verkopen van alcohol is illegaal, met uitzondering van aankopen in belastingvrije winkels op luchthavens. De wettelijke sluitingsuren zijn op woensdag 22 mei van middernacht tot middernacht.

Banken, overheidskantoren (waaronder immigratie) en enkele particuliere bedrijven op deze religieuze dag gesloten zijn.

Olleke Bolleke in Pattaya

Eén gedachte over “Komende woensdag is alcoholverkoop in Thailand niet toegestaan ivm Visakha Bucha dag”

  1. Op normale dagen drink ik bij mijn avond eten rond 17.00 uur altijd een biertje terwijl ik kijk naar de mensen die langs lopen bij ons op de markt.
    Op deze speciale dagen mag ik dit niet volgens mijn vrouw, terwijl ik het bier al ruim van te voren gekocht heb… rare mensen die Thai …
    Ik moet volgens haar boven in huis gaan zitten waar andere mensen mij niet kunnen zien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!