UPDATE | “Ali Cyaankali” uit Nakhon Pathom blijkt méér mensen om zeep geholpen te hebben

SISAKET:- In de beruchte zaak van de gifmengster, welke momenteel in Thailand grote krantenkoppen haalt is een nieuw slachtoffer van deze moordenares bekend geworden. Het zou gaan om de 36-jarige uit Sisaket afkomstige Khun Nittaya te gaan. Zij zou als parttime boerin in Nakhon Pathom gewerkt te hebben en gestorven zijn aan plots hartfalen.

Een verslaggever reisde naar het huis in het Khun Han-district, in de provincie Sisaket, om het huis van Nittaya’s ouders te onderzoeken. De journalist ontmoette daar de 17-jarige dochter van Nittaya, die in gesprek was met de tante van moederskant van de jonge vrouw. De familie presenteerde foto’s en de overlijdensakte van Nittaya, die de doodsoorzaak bevestigde als falen van de bloedsomloop en het ademhalingssysteem. Het document vermeldde dat het overlijden op 22 augustus 2020 om 12.00 uur plaatsvond in een huis in het district Pho Prueng Mado, in de provincie Nakhon Pathom.

Nittaya’s tante van moederskant uitte haar zorgen over de ongebruikelijke omstandigheden rond de dood van haar nichtje. Haar lichaam was paars geworden, wat anders was dan het uiterlijk van mensen die een natuurlijke dood sterven. De familie riep de politie en relevante overheidsinstanties op om de zaak van Nittaya te onderzoeken om gerechtigheid na te streven.

Khun Nittaya speelde een belangrijke rol bij het onderhouden van het gezin, en haar moeder gelooft dat er iets onnatuurlijks aan haar dood was. Daarom zocht ze de hulp van de politie en relevante overheidsinstanties om de zaak opnieuw te onderzoeken.

De moeder legde uit dat de dood van haar dochter overeenkomsten vertoonde met andere slachtoffers die naar verluidt het doelwit waren van Sararat Rangsiwuthaporn alias “Am” waarbij cyanidevergiftiging betrokken was die resulteerde in storingen in de bloedsomloop en het ademhalingssysteem. Nittaya’s moeder benadrukte dat haar dochter in goede gezondheid verkeerde en nooit een voorgeschiedenis van chronische of ernstige ziekten had gehad.

De pleidooien van de familie voor verder onderzoek naar de vroegtijdige en mysterieuze dood van Nittaya hebben opnieuw de aandacht gevestigd op de zorgwekkende kwestie van slachtoffers die mogelijk het doelwit zijn van de beruchte “Am Cyanide”-vergiftigingen. 

Naarmate het aantal soortgelijke gevallen blijft stijgen, wordt de noodzaak van een grondig onderzoek naar deze zaak door de relevante autoriteiten nog belangrijker. 

Terwijl de families van de slachtoffers zoeken naar antwoorden en gerechtigheid in de nasleep van hun tragische en abrupte verliezen, hopen ze ook dat het werpen van licht op deze zaken verdere dergelijke verwoestende incidenten zal voorkomen, meldt Sanook.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!