UPDATE | 4 verdachten betrokken bij schietpartij op school in Nonthaburi, vooralsnog is het motief onduidelijk

NONTHABURI:- Het politieonderzoek naar het neerschieten van een tienerjongen op de Wat Lad Pla Dook School heeft vier verdachten aan het licht gebracht die mogelijk bij het incident betrokken zijn.

De hoofdinspecteur van het politiebureau van Bang Bua Thong, kolonel Pruet Jamroonsart, benadrukte dat de computers op de school veilig te gebruiken waren en geen explosie veroorzaakt zou hebben.

Kolonel Preut meldde dat een studievriend van de omgekomen khun Chok, bekende dat hij een pistool mee naar school had genomen om zijn klasgenoten te laten zien, maar het per ongeluk op een computertoetsenbord liet vallen en dat daarbij het pistool afging.

Het politierapport onthulde ook dat de tiener-schutter bij een monnik in de nabijgelegen Lad Pla Dook-tempel woont.  De tiener beweerde oorspronkelijk dat hij het pistool had geleend van de monnik, die deze beschuldiging ontkende.

De jongen gaf uiteindelijk toe dat hij het pistool had gekregen van een 20-jarige vriend genaamd Saint. Deze khun Saint werd gisteravond verhoord en bekende dat hij het pistool in het Bang Phai-kanaal had gegooid, dat op ongeveer 3 kilometer afstand van de school ligt.  Hij zei dat het een klein .38 pistool ging.

Vrijwillige duikers brachten ongeveer 25 tot 30 minuten door in het kanaal voordat ze het wapen vonden.

Kolonel Preut zei dat het onderzoek zou doorgaan totdat ze hebben vastgesteld of de tiener het slachtoffer opzettelijk heeft neergeschoten of dat het een ongeluk was en voegde eraan toe dat vier betrokkenen zouden worden vervolgd.

De initiële tenlasteleggingen hebben betrekking op de Vuurwapenwet, terwijl de secundaire tenlasteleggingen worden vastgesteld nadat het onderzoek is afgerond.

Een woordvoerder van de Lad Pla Dook School liet gisteren de media weten dat elke student een levensverzekering had ter waarde van 100.000 baht en dat de school dat geld aan de ouders van Chok zal overhandigen om de begrafeniskosten te dekken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: Sanook News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!