Unesco roept het district Doi Chiang Dao in de provincie uit tot nieuw biosfeerreservaat

CHIANG MAI:- De organisatie voor onderwijs, wetenschap en cultuur van de Verenigde Naties (Unesco) heeft het district Doi Chiang Dao in Chiang Mai goedgekeurd als een nieuw biosfeerreservaat – het is daarmee de vijfde site in Thailand die de prestigieuze toekenning ontvangt.

De andere biosfeerreservaten zijn Sakae Rat in Nakhon Ratchasima, Suan Sak-Huai Nak in Lampang, Huai Khok Ma in Chiang Mai en het Ranong Mangrove Forest.

Het departement van nationale parken, afdeling fauna en flora bescherming vertelde dat de Internationale Coördinerende Raad voor het programma voor de mens en de biosfeer van de Unesco gisteren een online-vergadering hield 22 internationale gebieden, waaronder Doi Chiang Dao, te beoordelen voor opname als biosfeerreservaten.

Het district Doi Chiang Dao ligt in Ban Pang Ma-O in het district Chiang Dao, dat deel uitmaakt van het stroomgebied van de Ping-rivier, waar het ecosysteem al vier decennia wordt beschermd door het Chiang Dao wildreservaat. De omgeving is de thuisbasis van beschermde dieren zoals gorals en serows.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!