Uitgebreid onderzoek naar de bustragedie in Prachuap Khiri Khan gestart, schadevergoeding voor slachtoffers aangekondigd

PRACHUAP KHIRI KHAN:- De viceminister van Transport, de khun Surapong Piyachot, bezocht de plaats van een catastrofaal busongeluk in Prachuap Khiri Khan. Het incident, waarbij een passagiersbus van Bangkok-Nathawi tegen een boom botste, vond plaats in het district Thap Sakae, nabij Wanakorn National Park, en resulteerde in 16 doden en 33 gewonden.

Het ongeval, dat op 5 december rond 01.00 uur plaatsvond langs Phetkasem Road, heeft prangende vragen doen rijzen over de verkeersveiligheid en de waakzaamheid van de bestuurder.

Hoewel uit voorlopig onderzoek blijkt dat de wegomstandigheden voldoende waren, met een rechte weg en een goede ondergrond, blijft de exacte oorzaak van het verlies van de controle door de bestuurder onbepaald. De autoriteiten onderzoeken als onderdeel van het onderzoek verschillende mogelijkheden, waaronder vermoeidheid van de bestuurder.

Tijdens zijn bezoek benadrukte khun Piyachot, vergezeld van hoge functionarissen, waaronder khun Sorapong Paithoonpong, secretaris van het Ministerie van Transport, en Khun Jirut Wisaljit, directeur van het Ministerie van Landtransport, de urgentie om de slachtoffers te helpen en te compenseren. In het Thap Sakae-ziekenhuis is een coördinatiecentrum opgericht om de families en familieleden van de getroffenen te ondersteunen.

Tragisch genoeg zijn alle zestien overledenen geïdentificeerd, waarvan de meesten al door hun families zijn opgeëist voor begrafenisrituelen. De gewonden, waaronder zes in kritieke toestand, krijgen verzorging in de ziekenhuizen Thap Sakae en Prachuap Khiri Khan.

Het incident zal worden gebruikt als case study om preventieve maatregelen te ontwikkelen, vooral voor aankomende festivals zoals Nieuwjaar en Songkran.

Voorlopige rapporten van het Department of Land Transport gaven aan dat het betrokken voertuig de inspectie had doorstaan ​​en op het moment van het ongeval met een snelheid van 88 km/u reed, volgens GPS-gegevens, wat binnen de wettelijke snelheidslimiet van 90 km/u ligt.

In antwoord op vragen over het verhogen van het aantal chauffeurs dat om beurten mag rijden, zei hij dat deze kwestie verder zou moeten worden overwogen.

Op het gebied van slachtofferhulp regelt Srisiam Tour Co., Ltd. het vervoer van de overledenen naar hun geboorteplaats en verleent zij initiële financiële steun van 5.000 baht.

Daarnaast zal er een compensatie worden verstrekt op grond van de Motor Vehicle Accident Victims Protection Act: 500.000 baht voor elk dodelijk ongeval en maximaal 80.000 baht voor elk letsel. Voor uitgaven die de dekking van de wet overschrijden, kunnen claims worden ingediend bij de ongevallenverzekering, met een maximum van 100.000 baht per persoon.

Familieleden van de slachtoffers die hulp zoeken bij huisvesting kunnen contact opnemen met de nummers 084-875-4170 of 089-178-0031.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!