Twee wilde olifanten in een durian boomgaard in Zuid-Thailand geëlektrocuteerd 

KANCHANADIT:- Twee wilde olifanten tussen de 20 en 25 en 30 en 35 jaar oud kwamen op tragische wijze aan hun einde door elektrocutie in de provincie Surat Thani. De olifanten werden het slachtoffer van een elektrisch afzetting dat door een lokale durian-boer in het Tai Rom Yen National Park in Kanchanadit was geplaatst.

Het plaatselijke veterinaire team vond de twee olifanten, een mannetje en een vrouwtje, op een nabijgelegen weg na een noodoproep van bewoners. De olifanten wogen respectievelijk 3,5 ton en 2,5 ton.

Een griezelige ontdekking toonde aan dat het schrikdraad rond hun poten was gewikkeld. De pachyderms laten op de weg die naar een nabijgelegen huis leidden waar de 43-jarige durian boer, Khun Jaroon woonde.

Volgens Jaroon, ook eigenaar van de durianplantage, had hij een elektrische afrastering geplaatst om zijn plantage te beschermen tegen wilde dieren. Hij beweerde dat het hek niet constant werd geactiveerd.

Echter, dit keer activeerde khun Jaroon het schrikdraad. Later op dezelfde dag hoorde hij de wanhopige kreten van olifanten, maar aarzelde uit angst om het te bekijken.

De volgende morgen om zes uur ’s ochtends waagde hij zich naar buiten en werd hij geconfronteerd met de aanblik van twee dode olifanten op de weg.

Khun Jaroon zal op grond van de Wildlife Protection Act worden aangeklaagd wegens het toebrengen van schade aan de olifanten.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!