Twee voortvluchtige Koreaanse ondergoedbazen in Thailand gearresteerd

BANGKOK:- De politie arresteerde gisteren twee gezochte Koreaanse voortvluchtigen, het zou gaan om de voormalige en huidige voorzitter van de Ssangbangwool Group. De heren werden na acht maanden op de vlucht gearresteerd.

Volgens aanklagers in Zuid-Korea werd het tweetal om 19.30 uur door de Thaise politie op een golfbaan in de provincie Pathum Thani, even tan noorden van Bangkok, gearresteerd.

De Zuid-Koreaanse aanklagers vermoeden dat de voormalig voorzitter Kim Seong-tae centraal staat in verschillende spraakmakende corruptieschandalen binnen het ondergoedbedrijf.  Hij wordt geconfronteerd met verschillende beschuldigingen van corruptie, waaronder verduistering, schendingen van de wet op de kapitaalmarkten en het overmaken van contant geld naar Noord-Korea.

Kim wordt verdacht van het aanzetten tot tientallen mensen, waaronder Ssangbangwool-medewerkers, om tussen 2018 en 2019 ongeveer 6,4 miljoen dollar naar China te smokkelen en over te brengen naar Noord-Korea.

Hij wordt ook verdacht van het betalen van de advocaatkosten van Lee Jae-myung, de leider van de Democratische Partij, met bedrijfsgelden toen Lee werd vervolgd wegens het overtreden van de kieswet in 2018 tijdens zijn ambtstermijn als gouverneur van de provincie Gyeonggi. De beschuldigingen deden zich voor terwijl Kim nog voorzitter was van het conglomeraat.

Kim ontvluchtte Zuid-Korea in mei, zo’n acht maanden geleden, toen hij werd onderzocht wegens verduistering.  Hij ging naar Singapore voordat hij zich verstopte in Thailand.

De Thaise politie arresteerde ook de huidige voorzitter van de Ssangbangwool Group, Yang Seon-gil, op de golfbaan, die op hetzelfde moment als Kim Korea ontvluchtte. Nadat het stel uit Zuid-Korea was gevlucht, plaatsten aanklagers Interpol rode berichten voor hun arrestaties, bevroor ze waardevolle aandelen die Kim onder valse namen in handen had en maakten hun paspoorten ongeldig.

Meer dan 20 jaar geleden bezat de Ssangbangwool Group een professioneel honkbalteam genaamd de Ssangbangwool Raiders.  Het team werd echter in 2000 ontbonden toen de Ssangbangwool Group failliet ging.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: koreajoongangdaily

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!