Het aantal Covid19 gevallen in Thailand daalde in de eerste week van 2023

BANGKOK:- De situatie met Covid19 in Thailand lijkt te zijn verbeterd, waarbij het aantal ziekenhuisopnames in de eerste week van dit jaar met de helft is gedaald ten opzichte van de week ervoor.

Dr. Tares Krassanairawiwong, directeur-generaal van de Thaise gezondheidsdienst zei gisteren dat er in de eerste week van januari 997 Covid-patiënten in het ziekenhuis waren opgenomen, gemiddeld ongeveer 142 per dag.  Hij zei dat dit de helft was van het daggemiddelde in vergelijking met de laatste week van 2022, zonder verder uit te werken.

Op het moment van het schrijven van dit artikel lagen 382 Covid-patiënten in het ziekenhuis voor longinfecties, terwijl 242 van hen aan de beademing lagen. Dokter Tares zei echter dat het aantal longinfecties en patiënten die beademingsapparatuur nodig hebben met respectievelijk 28% en 30% is gedaald in vergelijking met de voorgaande week.

In de eerste week van dit jaar bezweken 58 patiënten aan Covid, gemiddeld acht doden per dag. Alle sterfgevallen, op één na, waren van mensen van 60 jaar of ouder en mensen met een van de acht comorbiditeiten.

Van de 58 hadden er 32 één dosis Covid-vaccin gekregen of waren ze helemaal niet gevaccineerd, 16 kregen geen booster-vaccinaties, terwijl 10 meer dan drie maanden geleden een booster hadden gekregen.

Hij zei dat geen van de mensen die minder dan drie maanden geleden een booster-injectie hadden gekregen, was overleden. “Daarom moedigt het ministerie van Volksgezondheid mensen aan om ten minste vier prikken te krijgen, vooral die in de kwetsbare groep”, zei hij.

Khun Sopon Iamsirithaworn, adjunct-directeur-generaal van DDC, zei dat er in Thailand meer dan 149 miljoen doses Covid-vaccins zijn toegediend. Hij voegde eraan toe dat de Food and Drug Administration de vervaldatum van Pfizer-vaccins heeft verlengd van negen maanden naar 15 maanden.

Het ministerie van Volksgezondheid biedt ook AstraZeneca-vaccins aan voor mensen die terughoudend zijn om mRNA-vaccins te nemen, voegde Sopon eraan toe.  Beide soorten vaccins zijn verkrijgbaar bij openbare ziekenhuizen en klinieken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!