Twee Vietnamese trawlers tijdens het vissen naar zeekomkommers bij Songkhla in beslag genomen, 8 bemanningsleden gearresteerd

SONGKHLA:- Een marineschip heeft twee Vietnamese boten onderschept en in beslag genomen die de oceaanbodem op zoek waren naar zeekomkommers, de acht bemanningsleden werden gearresteerd voor illegaal vissen in Thaise wateren.

De trawlers werden door HTMS Khlong Yai, ongeveer 39 zeemijl verwijderd van een veiligwaterboei voor de kust van Songkhla gesignaleerd.

Elke trawler had acht bemanningsleden.  Allen werden gearresteerd en de vaartuigen in beslag genomen.

Tijdens het verhoor zeiden de bemanningsleden dat ze Ca Mau in Vietnam hadden verlaten en vijf dagen in Thaise wateren waren voordat ze werden gearresteerd.

De Schout-bij-nacht, Khun Phichit Sriruangruang, plv. commandant van het 2nd Naval Area, zei dat drie aanklachten werden ingediend tegen de Vietnamese bemanningsleden voor illegaal vissen in Thaise wateren en aanverwante overtredingen.

Dit was de 12e keer dat het 2nd Naval Area dit fiscale jaar buitenlandse vissersboten heeft geënterd.  In totaal zijn 18 trawlers onderschept en 86 bemanningsleden gearresteerd, zo verklaarde de schout-bij-nacht, commandant Phichit.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!