Twee Limburgse vrienden zitten vast in Thailand na faillissement touroperator: “We zijn ten einde raad”

PATTAYA:- Twee Limburgse vrienden, Timothy Bleukx (25) uit Opglabbeek en Dennis Willems (23) uit Waterschei, zitten vast in hun hotel in Thailand door het faillissement van de Duitse touroperator FTI. “Ze moeten hun hotel nóg eens betalen. Doen ze dat niet, dan belt het hotel de politie.”

Timothy Bleukx (25) uit Opglabbeek en zijn kameraad Dennis Willems (23) uit Waterschei boekten in april van dit jaar een reis naar Thailand via Neckermann. Voor de pakketreis, inclusief vluchten en hotel, betaalden ze zo’n 4.000 euro. Op 1 juni vertrokken de twee vrienden voor tien dagen naar Thailand, maar wat een avontuurlijke trip moest worden, lijkt nu uit te draaien op een nachtmerrie. Alles heeft te maken met het faillissement van de Duitse touroperator FTI, die leverancier is voor reizen van Neckermann naar onder meer Thailand. 

FTI, de derde grootste touroperator van Europa, zit al een tijdje in slechte papieren en vroeg vorige week maandag 3 juni het faillissement aan. Alleen al bij Neckermann zijn zowat 2.000 boekingen geïmpacteerd. Heel wat Vlamingen konden hierdoor niet op reis vertrekken, anderen zitten in het buitenland vast en zitten daar in de problemen.

Veel geld
Dat laatste is het geval voor Limburgers Timothy (25) en Dennis (23). “Afgelopen woensdag kreeg ik telefoon van onze zoon Timothy vanuit zijn hotel Baraquda in Pattaya”, zegt de moeder van Timothy vanuit zijn hotel Baraquda. 

“Timothy en zijn vriend Dennis hadden van het management van het hotel te horen gekregen dat ze hun hotelrekening nog eens moesten betalen. Dat gaat om een bedrag van zo’n 1.100 euro. Maar ze hebben bij Neckermann een pakketreis geboekt en daar zitten de kosten voor dat hotel al inbegrepen. Ze willen natuurlijk niet nog eens betalen, 1.100 euro is veel geld.”

“Timothy en Dennis moeten hun hotel in Thailand nóg eens betalen, een rekening van 1.100 euro. Betalen ze niet, dan belt het hotel de politie”

De ouders van Timothy en van Dennis namen vorige week contact op met Neckermann. “Daar kregen we te horen dat onze zoon en zijn kameraad het hotel niet opnieuw moesten betalen. Neckermann gaf ons een telefoonnummer van het Duitse garantiefonds DRSF dat toeristen ter plaatse zou moeten helpen. De persoon aan de andere kant van de lijn in Duitsland zei ons dat ze iemand naar het hotel in Pattaya zouden sturen. 

Maar ’s anderendaags lag er een papiertje onder de deur van de hotelkamer van Timothy en Dennis dat ze niet in aanmerking komen voor het garantiefonds en dat ze het hotel toch moeten betalen. Ze hebben nochtans een bewijs van Neckermann dat ze al betaald hebben. Ze hebben dat bewijs ook al getoond aan het hotel, maar daar hebben ze geen oren naar.”

De ouders namen ondertussen contact op met verschillende instanties maar worden van het kastje naar de muur gestuurd. “We hebben ondertussen contact gehad met Buitenlandse Zaken, met Test-Aankoop, met het Belgisch consulaat in Bangkok,… Overal zeggen ze ons dat we die hotelrekening niet nog eens moeten betalen. Maar het hotel in Pattaya ziet dat anders. 

Stel dat ze door de politie in Thailand worden opgepakt? Wat gebeurt er dan met hen?” Timothy en Dennis hebben dinsdag een vlucht terug naar België. “Als ze niet betalen, missen ze misschien ook hun vlucht. Wij weten echt niet wat te doen.”

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: Nieuwsblad.be

4 gedachten aan “Twee Limburgse vrienden zitten vast in Thailand na faillissement touroperator: “We zijn ten einde raad””

 1. Het hotel heeft geen geld ontvangen. Ze moeten gewoon betalen. De woorden ‘nóg eens betalen’ zijn hier niet van toepassing. Dat moeten ze thuis maar uitvechten met de betrokken reis organisatie. Frits Bom was altijd erg goed.

  1. Als ze een reis en annulerings verzekering hadden gesloten was het een fluitje van een cent! Die regelen dat soort zaken voor je!

 2. Met 4000 euro 10 dagen op vakantie …

  Retourtje direct met Eva Air 800 euro x 2 = 1600.
  Hotel wat ze hebben 114 per nacht = 1140 euro in Jomtien 🙁
  Taxi Airport – Pattaya 35 euro = 70 euro.

  Voor die hotelkosten hadden ze ieder een eigen studio kunnen huren voor een maand.
  En dan hadden ze nog 1200 bespaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!