Twee dorpen in de Isaan voor 14 dagen in een lockdown

~EEN KATER HEBBEN~
(Zich beroerd en vervelend voelen (meestal na te veel alcohol))

BURIRAM:- De provinciale commissie voor overdraagbare ziekten heeft een bevel uitgevaardigd om twee dorpen in het district Khu Muang voor de periode van 14 dagen af te sluiten nadat acht mensen Covid19 hadden opgelopen, zo meldde gouverneur Tatchakorn Hatthathayakul gisteren na een dringende vergadering van de commissie.

De twee dorpen zijn Ban Sao-e, Moo 2 en Ban Nong Phai, Moo 12, in tambon Hin Lek Fai, waar feesten tussen 16 en 18 april werden gehouden die bijgewoond werden door mensen van buiten de dorpen, wat leidde tot acht mensen, beide volwassenen en kinderen die besmet raken.

De twee dorpen hebben samen ongeveer 1.000 inwoners, de lockdown is gisteren 2 mei om 18.00 uur van kracht geworden.

Tijdens de lockdown is het verboden om de twee dorpen in en uit te reizen.  Overtreders kunnen een gevangenisstraf krijgen van maximaal één jaar en / of een boete van niet meer dan 100.000 baht op grond van sectie 52 van de Wet op overdraagbare ziekten van 2015.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!