Eerste geval van Indiase Covid-19-variant in Maleisië aangetroffen 

~OP DE TENEN GAAN LOPEN~
(Uiterst voorzichtig zijn)

KUALA LUMPUR:- De Maleisische minister van Volksgezondheid heeft bevestigd dat er in het land melding is gemaakt van een geval van de Indiase variant van Covid-19.  Mr. Adham Baba zegt dat de zeer besmettelijke B.1.617-variant werd gedetecteerd bij een Indiase staatsburger op de internationale luchthaven van Kuala Lumpur.  Het nieuws komt slechts enkele dagen nadat Maleisië vluchten uit India verbood.

Volgens een rapport van Bangkok Post heeft de Wereldgezondheidsorganisatie de Indiase soort geclassificeerd als een “zorgwekkende variant”, wat aangeeft dat het mutaties kan hebben die het besmettelijker maken, die leiden tot een ernstigere ziekte of zelfs resistent blijken te zijn tegen vaccins.  

Minister Adham heeft niet bevestigd wanneer de variant werd ontdekt, maar roept mensen op om niet in paniek te raken.

We raden het publiek aan kalm te blijven
Alle inspanningen op het gebied van de volksgezondheid zullen worden voortgezet om de infectieketen te doorbreken en de openbare veiligheid te waarborgen. “

Covid19 is opnieuw in opkomst in Maleisië, met vluchten van en naar India nu verboden en reizigers uit alle delen van India mogen niet binnenkomen.  Een ongekende tweede golf van Covid19 in India heeft alarm geslagen in landen over de hele wereld, nu ziekenhuizen, mortuaria en crematoria worden overspoeld met zieken en doden.

Ondertussen is er in Maleisië een nationale uitrol van vaccins aan de gang, waarbij het land ernaar streeft 80% van zijn 32 miljoen inwoners binnen een jaar te vaccineren.  

De Bangkok Post meldt dat het land gisteren 3.418 nieuwe besmettingen heeft gemeld.  Maleisië heeft tot nu toe in totaal 415.012 gevallen gehad, met 1.533 doden.

Er worden ook tests uitgevoerd in Bangkok nadat een groep Thaise staatsburgers die uit India was teruggekeerd, positief was getest op het virus.  Monsters ondergaan laboratoriumanalyse om te bevestigen of ze besmet zijn met de Indiase variant.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post

Content: Olleke Bolleke in Thailand

Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!