Twee Amerikanen en een Thai in Bangkok gearresteerd voor de ontvoering van een Taiwanees zakenman

~ERGENS MEE DE BOOT IN GAAN~
(Iets hebben ondernomen, dat tot een totale mislukking heeft geleid)

BANGKOK:- Twee Amerikanen en een Thaise man zijn door de Crime Suppression Division (CSD) gearresteerd voor de ontvoering van een Taiwanese zakenman na een zakelijk conflict .  

Volgens generaal Jiraphop Phuridet had de 52-jarige Amerikaan William Z. eind vorig jaar de Collection Company de opdracht gegeven om met Paddy The Room Trading Company te onderhandelen over de aanschaf van nitrilhandschoenen.  

Tussen de twee partijen ontstond van verloop van tijd een zakelijk conflict, waarbij de Amerikaan voor meer dan dan 93 miljoen baht de boot inging. Z. wilde zijn geld terug en schakelde de Israëliër Michael G. in, die in 2020 een privédetectivebedrijf in Thailand oprichte.  G. en zijn Thaise partner en enkele buitenlandse werknemers zouden een ontvoering hebben gepland.  

Ze namen vervolgens contact op met de 60-jarige Taiwanees Wen Yu C., een vertegenwoordiger van de Collection Company in Thailand, onder het voorwendsel rubberen handschoenen te kopen van Paddy The Room Trading Company.  Ze spraken af ​​om elkaar op 28 maart te ontmoeten in L’Oliva, een restaurant aan Sukhumvit Soi 36 in Bangkok. 

Terwijl C. in het restaurant wachtte, kwamen G. en zijn vrienden, grepen hem en boeiden hem.  Ze namen hem vervolgens mee van het restaurant naar een kamer op ongeveer 200 meter afstand op NT Place op Soi 36, waar verschillende andere mensen zaten te wachten.  

De ontvoerders vielen C. aan en gebruikten zijn telefoon om zijn baas te bellen en hem te vragen 2 miljoen dollar te betalen.  Ze belden ook zijn familieleden en vroegen 1 miljoen dollar extra in ruil voor de veilige vrijlating van C. 

De baas en familieleden namen in plaats daarvan contact op met de politie.  Nadat het verzoek om losgeld was afgewezen, brachten de ontvoerders C. naar Nadimos Restaurant op Sukhumvit Soi 24 om de Taiwanees vrij te laten en voor behandeling naar het ziekenhuis te brengen.  Direct daarna ging de Taiwanees naar het politiebureau om aangifte te doen. 

Tijden het politieonderzoek kwamen de namen acht personen aan het licht.  Uiteindelijk kregen zeven buitenlanders en een Thai arrestatiebevelen.  De politie arresteerde de 41-jarige Amerikaan Jeremy Hughes M., zijn vriend Z. en de Thaise Ekbodin P. in Bangkok.  Alle drie ontkenden de beschuldigingen.  Tegen de drie werden talloze aanklachten ingediend, waaronder poging tot moord, afpersing en ontvoering voor losgeld. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: thereporters.co

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!