Tot eind oktober wordt er in Chanthaburi géén druppel drank meer verkocht

CHANTABURI:- De autoriteiten van Chanthaburi hebben de verkoop van alcohol tot het einde van de maand verboden nadat verschillende feestende inwoners positief op Covid19 virus getest waren.

In een poging om herhaling van dergelijke clusters te voorkomen, hebben de provinciale autoriteiten aangekondigd dat overtreders een boete van 20.000 baht en twee jaar gevangenisstraf kunnen krijgen, of een boete van maximaal 40.000 als zij deze order aan hun laars lappen.

De gouverneur van Chanthaburi, Khun Suthee Thongyaem, tekende gisteren een bevel om de verkoop, distributie of uitwisseling van alcoholische dranken te verbieden, met ingang van eind oktober.  Het bevel was het gevolg van de gevonden Covid-19-clusters onder drinkers die zich op verschillende plekken in de provincie hadden verzameld.  De gouverneur zei dat de functionarissen momenteel de verspreiding van het virus niet kunnen beheersen.

Daarom is de verkoop, distributie en uitwisseling van alle soorten sterke drank en alcohol in warenhuizen, winkelcentra, gemeenschapscentra, winkels, supermarkten, buurtwinkels, restaurants of andere ontmoetingsplaatsen verboden, zo verklaarde de gouverneur.

De autoriteiten van Chantaburi heeft de agenten bevolen om het bevel tot 31 oktober nauwlettend op te volgen.  

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!