Tot 7 juli krijgt Thailand te maken met zware regenval en mogelijke overstromingen 

PATTAYA:- Thailand wordt vanaf vandaag tot 7 juli geconfronteerd met een uitdagend weerpatroon, met enorme regenval en het risico op overstromingen in verschillende regio’s van het land. De Meteorologische Dienst waarschuwt voor hevige regenval dat vooral het noorden, noordoosten, oosten en zuiden van Thailand zal treffen.

De voorspelling luidt dat flinke plensbuien van 4 tot 7 juli 2567 grote delen van Thailand zullen doorkruisen en kunnen leiden behoorlijke wateroverlast. Deze omstandigheden worden versterkt door een lagedrukgebied boven het noordelijke deel van Vietnam, dat de zuidwestelijke moessons langs de Golf van Thailand en de Zuid-Chinese Zee controleert.

Prognoses suggereren dat vooral het noordoosten, oosten en zuiden van Thailand getroffen kunnen worden, met lokale onweersbuien en mogelijke overstromingsrisico’s in heuvelachtige en riviergebieden. Het wordt aanbevolen dat het publiek in deze regio’s voorzorgsmaatregelen neemt en de instructies van de lokale autoriteiten opvolgt.

In de noordelijke regio’s van Thailand wordt tussen 4 en 7 juli regenval verwacht, die 40-60% van het gebied zou kunnen treffen, waarbij sommige gebieden te maken krijgen met hevige regenval. Het noordoosten en oosten van het land zullen ook met soortgelijke omstandigheden te maken krijgen, terwijl er ook in het zuiden, vooral langs de oostkust, hevige regenval wordt voorspeld.

De weersomstandigheden zullen naar verwachting tot 9 juli aanhouden, waarbij zuidwestelijke wind mogelijk de kustgebieden blijft beïnvloeden. Het wordt aanbevolen om de huidige weerberichten nauwlettend in de gaten te houden en u voor te bereiden op mogelijke veranderingen in de weersvoorspelling.

De inwoners van Thailand worden geconfronteerd met een uitdagende week vol hevige regen en het risico op overstromingen. De overheid en lokale autoriteiten werken samen om de impact van deze weersomstandigheden te minimaliseren en de veiligheid van het publiek te garanderen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!