Abt in Hua Hin gearresteerd voor het in bezit hebben van overblijfselen van bedreigde wilde dieren

HUA HIN:- Parkfunctionarissen hebben de abt van een plaatselijk klooster in het subdistrict Bueng Nakhon in Hua Hin gearresteerd wegens het bezit van overblijfselen van wilde bedreigde en beschermde dieren.

Khun Somjet Janthana, directeur van het Regionaal Bureau voor Beschermde Gebieden, afdeling Phetchaburi, onthulde dat hij procesverbaal had ontvangen van Khun Teerasak Praimee, hoofd van de patrouille- en onderdrukkingseenheid van de Divisie voor natuurbehoud van Phetchaburi.

In het proces-verbaal stond dat ambtenaren hadden meegewerkt aan de arrestatie van de abt van een klooster in het tambon Bueng Nakhon in Hua Hin. Tot de in beslag genomen voorwerpen behoorden drie serowkoppen, elf gele schildpadden, een grote Aziatische vijverschildpad, een langwerpige schildpad en een varkensstaartmakaak. De verdachte is meegenomen voor verhoor.

Eerder ontvingen ambtenaren klachten dat het klooster in kwestie, zonder toestemming een groot aantal bedreigde en beschermde overblijfselen van wilde dieren bezat. Dit leidde tot een zoektocht, waarbij ze een varkensstaartmakaak vonden die aan een boom was vastgebonden en dertien schildpadden die in een cementvijver werden gehouden. Bovendien werden in de vertrekken van de abt drie serow-koppen aan de muur gevonden.

Aanvankelijk bekende de abt dat de varkensstaartmakaak op jonge leeftijd door een familielid was gegeven, en uit medelijden heeft hij hem grootgebracht. De schildpadden werden door dorpelingen uit het bos gevangen en meerdere keren aan hem aangeboden, wat hem ertoe bracht een omheining voor hen te creëren. De drie serowhoofden werden ook door dorpelingen meegebracht en aan de muur van zijn verblijf gehangen.

Aanvankelijk beschuldigden ambtenaren hem ervan zonder toestemming overblijfselen van bedreigde en beschermde dieren in het wild te bezitten. Op deze overtreding staat een gevangenisstraf van maximaal 5 jaar, een boete van maximaal 500.000 THB, of beide.

De verdachte abt werd voor gerechtelijke vervolging naar het politiebureau van Nong Plub in het district Hua Hin gestuurd alwaar hij werd gearresteerd.

De in beslag genomen spullen zijn voor bewaring naar het Huai Sai Wildlife Breeding Station in Cha-am gestuurd.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!