Toestel Eva Airlandt na 13 uur vliegen met gebarsten cockpitraam op Schiphol aangekomen

AMSTERDAM:- Op Schiphol is eergisteravond een toestel van de Taiwanese luchtvaartmaatschappij EVA Air geland, waarvan een cockpitraam gebarsten was. Dat meldt de Engelstalige nieuwssite Taiwan News. De piloten ontdekten de scheur anderhalf uur na vertrek vanuit de Thaise hoofdstad Bangkok, maar besloten toch door te vliegen naar Amsterdam. De Boeing 787-10 Dreamliner was opgestegen in Taipei, en vloog via Bangkok naar Nederland.

Na het opmerken van de barst en het nalopen van procedures die bij zo’n incident gevolgd moeten worden, koos de bemanning ervoor om de vlucht naar Schiphol alsnog af te maken. Na bijna 13 uur te hebben gevlogen, landde de Boeing rond 20.10 uur veilig op de Polderbaan van Schiphol.

Vlucht twee dagen geannuleerd
Eva Air heeft aan Taiwan News laten weten dat er 337 passagiers, 4 piloten en 14 cabineleden aan boord waren. Het cockpitraam is op Schiphol gerepareerd, maar was gisteravond nog niet op tijd klaar voor de terugvlucht naar Bangkok en Taipei, de tweede dag op een rij dat de vlucht werd is geannuleerd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: filephoto
Content: Olleke Bolleke in Nederland
Bron: Taiwannews.com.tw

2 gedachten aan “Toestel Eva Airlandt na 13 uur vliegen met gebarsten cockpitraam op Schiphol aangekomen”

  1. Emirates springt bij. Ze vliegen nu vandaag om 14,30 uur NL tijd naar Dubai en als het goed gaat zijn ze morgen om 12,00 Thai Tijd op Suvarnabumi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!