Toeristenpolitie van Thailand waarschuwt de reizigers voor oplichting

BANGKOK:- De toeristenpolitie in Thailand adviseert inkomende reizigers hoe om te gaan met oplichting in het land.  Een bekende hoofdcommissaris van deze organisatie zei ooit: “Met groot toerisme, komt grote oplichterij.”  We parafraseren misschien een beetje, maar aangezien Thailand opnieuw internationale toeristen verwelkomt die het land binnenstromen, waarschuwt de toeristenpolitie voor de niet zo welkome oplichters ook terugkeren om nieuwe buitenlandse slachtoffers te maken.

De commissaris van de toeristenpolitie zegt dat de aanwezigheid van de toeristenpolitie op geschaald is door extra fiets-, motor- en autopatrouilles in te zetten om de belangrijkste toeristische plekken en populaire provincies voor buitenlanders in de gaten te houden. 

Het bureau van de toeristenpolitie heeft waarschuwingsborden geplaatst voor internationale reizigers die aankomen op de luchthavens en andere populaire toeristische hotspots in het hele land.  Ze adviseren ook reizigers die in de problemen komen om de Emergency Response Center te bellen door 1155 te bellen. Er zijn operators beschikbaar die Engels, Russisch, Indiaas, Chinees, Arabisch, Koreaans en Japans spreken.

De immigratiedienst herinnert de inkomende internationale toeristen ook aan een handige mobiele veiligheidsapp die vorig jaar is gelanceerd om 24 uur per dag onmiddellijke hulp te krijgen.  De app met de vreemde naam “Tourist Police I Lert U” krijgt een upgrade en krijgt de broodnodige hernoeming om simpelweg “Thailand Tourist Police” te heten.  In een persbericht eerder dit jaar wordt uitgelegd hoe de app een toerist in moeilijkheden kan verbinden met de hulp die ze nodig hebben.

“De I Lert U-applicatie is gratis te downloaden via Google Play voor Android-telefoons en de App Store voor iOS-telefoons en is beschikbaar in het Engels en Thais.  De app is gekoppeld aan de Alarmcentrale 1155 van de Toeristenpolitie, waar ook tolken en vertalers klaarstaan ​​om toeristische hulp te verlenen in andere talen. 

Om hun technologie op te voeren, wordt er op Suvarnabhumi Airport een datacenter geopend om gegevens van de toeristenpolitie te koppelen aan die van de politie.  Politie op patrouille krijgt ook technische upgrades, met kentekenherkenningscamera’s op patrouillewagens en agenten die bodycams dragen.  Ze werken ook aan een systeem om beveiligingsbeelden te delen met 33 toeristenpolitiebureaus.

De toeristenpolitie benadrukt echter dat internationale reizigers over het algemeen veilig zijn in Thailand.  De meeste misdaden tegen buitenlanders hebben alleen betrekking op het bedriegen van hen om hen te scheiden van hun toeristengeld.  

Zo zullen er in Bangkok tuk-tuk- en taxichauffeurs rondhangen bij toeristische attracties en bezoekers vertellen dat ze gesloten zijn om ze mee te nemen naar te dure souvenirwinkels die hen in plaats daarvan een commissie geven.  Anderen worden opgelicht door juweliers die nep-edelstenen verkopen of kleermakers die namaakpakken verkopen met materialen van lage kwaliteit.

In Phuket en Koh Samui waarschuwt de politie dat drugsverslaafden of criminelen meer directe diefstallen of gewelddadige misdaden kunnen plegen.  En, natuurlijk, in Pattaya, de misdaad die zo vaak wordt gemeld dat het een internetcommentaar is geworden: ladyboys stelen gouden kettingen, vooral – maar niet altijd – van Indiase toeristen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!