Toeristen met een voorliefde voor kreeft gaan naar Koh Libong in het zuiden van Thailand 

TRANG:- Toeristen trekken wn masse  naar Koh Libong in de provincie Trang om zich te goed te doen aan een delicatesse die bekend staat als de ‘zevenkleurige kreeft’, die lokale boeren kweken in offshore boerderijen in de Andaman Zee voor de westkust van Thailand.

De 51- jarige khun Prasit Bensa-ard, die al meer dan dertig jaar kreeften kweekt, vertelde dat zijn 70 tot 80 volwassen zevenkleurenkreeften zijn gereserveerd door lokale restaurants. De delicatesse van schaaldieren kost 2.500-3.000 baht per kilogram en genereert daarmee aanzienlijke inkomsten voor de vissersgemeenschap.

Hij voegde eraan toe dat toeristen vooral geïnteresseerd zijn in het proberen van de Lobster Sashimi tijdens de nieuwjaarsvakantie. De reden voor de enorme populariteit zou kunnen zijn dat Thais kreeft “kung mangkorn” of drakengarnaal noemen, wat samenvalt met het drakensterrenbeeld voor 2024 in de Chinese astrologie.

Khun Prasit zei dat boeren jonge kreeften kopen die door vissersboten zijn gevangen voor 100 tot 500 baht per stuk, afhankelijk van de grootte, en ze op de boerderijen nog eens 8 tot 10 maanden grootbrengen totdat ze een minimumgewicht van 1 kg bereiken.

De zevenkleurige kreeften krijgen twee keer per dag vis en schaaldieren te eten, dus het vlees smaakt een beetje naar zeevruchten en heeft een zeewateraroma”, zegt hij. “Kreeften gekweekt op Koh Libong hebben veel vlees en kleurrijke schelpen, waardoor ze de naam 7-kleurenkreeft krijgen.”

Uw lekkerbek “Olleke Bolleke in Zuid-Thailand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!