Tijgerwelp kuiert door een dorp in Oost-Thailand, het is gevangen en naar het Conservation Office gebracht voor medische zorg

CHACHOENGSAO:- Afgelopen nacht om 03.30 uur ontvingen de politie van Bang Pakong de melding dat er een tijgerwelp in het tambon Bang Wua in de provincie Chachoengsao was gesignaleerd.

Volgens het politierapport meldde de 23-jarige Thanaphon, zonder achternaam opgegeven, bij de politie dat hij een tijgerwelp voor zijn huis had gezien.  Een reddingsteam en lokale bewoners probeerden het dier weg te jagen naar een open gebied.

Het reddingsteam vertelden aan de lokale media van Bang Pakong dat de tijgerwelp de lokale bevolking aanviel, sommigen van hen renden weg om afstand te houden, en probeerde een kleed te gebruiken om het tijgerwelp te vangen, omdat het gefrustreerd raakte en mensen begon te bijten die in de buurt kwamen, aldus de leidinggevende van het team.

Uiteindelijk was het team in staat om de tijgerwelp te vangen en waren ze van plan het naar het Conservation Area Administration Office 2 in Sriracha, voor verdere verzorging te brengen.

De 21-jarige Khun Chayanon, vertelde tegen het reddingsteam dat hij en Thanaphon naar verluidt naar huis waren gegaan en een onbekend beest hadden aangetroffen. Hij dacht eerst dat het een hond was, maar het bleek een tijgerwelp te zijn. Chayanon en Thannaphon gingen vervolgens het huis binnen en meldden het verhaal voor hulp bij de politie.

Er zijn geen verdere berichten verschenen over hoe het tijgerwelp uit het niets opdook, noch heeft iemand de eigendom van het tijgerwelp verklaard, aldus TPN.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!