The World Conservation Broom Group in Noordoost-Thailand verhoogt het inkomen met milieuvriendelijke bezems

KHON KAEN:  “The World Conservation Broom Group”, geleid door de 67-jarige khun Boonsee Srikul, produceert milieuvriendelijke bezems, die momenteel als warme broodje over de toonbank gaan. De groep wilt iedereen die geïnteresseerd is in het leren maken van bezems uit gerecycled plastic daarmee bijstaan.

Khun Boonsee vertelde dat hij vroeger als elektriciteitsambtenaar werkte, maar na zijn pensionering begon te assisteren bij de Ban Dong Subdistrict Administratieve Organisatie. Hij startte een recyclingproject om de inkomsten uit plastic afval, vooral PET-flessen, te vergroten. Hij creëerde met succes verschillende bezems met vallen en opstaan ​​en kreeg een goed inzicht in het proces.

Het begon met het inzamelen van een grote hoeveelheid plastic flessen van 1,5 liter. Snijd vervolgens de bodem van de flessen af, maak ze schoon en snijd ze in reepjes. Deze stroken worden in een mal geweven, gekookt en vervolgens gevormd en versierd. Na het tellen van de stroken worden slangenstaartpatronen geweven en aan de handvatten bevestigd.

Momenteel is het maken van plastic bezems efficiënter geworden, dankzij de toegenomen vraag. De eerste batch werd verkocht voor 60 baht per handvat. Bewoners die geïnteresseerd waren in milieuvriendelijke bezems vormden een groep van 18 mensen om bezems te produceren en te verkopen. Ze verkopen de handgrepen voor 100 baht per stuk en blijven lokaal en online samenwerken.

Tegenwoordig hebben ze moeite om aan de eisen van de klant te voldoen, omdat groepsleden ook voor hun boerderij moeten zorgen. Daarom versnellen ze de productie om een ​​extra bestelling van 100 handvatten te kunnen vervullen.

De meeste klanten zijn scholen, tempels en overheidsgebouwen. Bovendien laten lokale NGO’s leden van de gemeenschap en studenten kennismaken met het maken van bezems, waardoor ze levensonderhoud en vaardigheden voor zichzelf en hun gezinnen creëren.

De groep bestaat uit slechts vier leden die bezemstelen maken. Ze verdelen de inkomsten, waardoor elk lid tussen de 6.000 en 8.000 baht per maand aan extra inkomen krijgt. Gedurende deze periode moeten ze de productie nog verhogen om een ​​extra bestelling van 100 bezemstelen van klanten te kunnen vervullen, elke bezem wordt verkocht voor het luttele bedrag van 100 baht.

Hun hoofdkantoor is gevestigd op 150 Moo 7, Huai Sai Village, in het tambon Ban Dong in de provincie Khon Kaen.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!