Hua Hin vierde het leven van de legendarische Lizzy Ginsel op de manier zoals zij zelf graag gewild had

HUA HIN:  Honderden vrienden, familieleden en weldoeners kwamen afgelopen woensdag in de Kassapa-kloostertempel bijeen om het leven te vieren van Lizzy Ginsel, een geliefd figuur in de Hua Hin-gemeenschap. Deze opmerkelijke Zwitserse dame overleed donderdagochtend 20 juni op 77-jarige leeftijd in het Hua Hin-ziekenhuis.

De crematieceremonie voor Lizzy was een levendige aangelegenheid en weerspiegelde haar kleurrijke persoonlijkheid. Er waren muziekoptredens en cabaret, waarbij de aanwezigen werden aangemoedigd om felle kleding en Lizzy’s kenmerkende felgekleurde zonnebril te dragen.

Voor iemand die zoveel kleur en vreugde in de levens van zoveel mensen heeft gebracht, was de crematie ceremonie ECHt een passend eerbetoon.

Lizzy stond bekend om haar toewijding aan de gemeenschap en was lange tijd organisator van de Multi-Cultural Community (MCC) en beheerde een e-mailnieuwsbrief waarmee bewoners op de hoogte werden gehouden van lokale evenementen.

Ze speelde een cruciale rol bij het veiligstellen van beurzen voor Dee Dee Kosin en Kwanthip Phutdee aan Stamford International University, met steun van de Rotary Club, Ratprachnukhoh School in Phetchaburi en Stamford International University. Deze beurzen waren levensveranderend voor de ontvangers.

Lizzy Ginsel verhuisde twintig jaar geleden naar Hua Hin en was een uit een gezin van de elf kinderen. Haar bijdragen aan de gemeenschap hebben een blijvende impact achtergelaten en haar aanwezigheid zal zeer gemist worden.

De gedachten en sympathieën van de expat gemeenschap gaan uit naar Lizzy’s familie en vrienden in deze moeilijke tijd.

Rust zacht, Lizzy.

Olleke Bolleke in Hua Hin
Foto’s : Patrick Jacobs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!