Thaksin Shinawatra verklaart de oorlog aan MFP in de centraal van Thailand gelegen stad Nonthaburi

NONTHABURI:- In een theatrale comeback beloofde de voorwaardelijk vrijgelaten voormalige premier Thaksin Shinawatra alle parlementszetels in de provincie Nonthaburi terug te vorderen van de Move Forward Party (MFP), wat een voorbode vormt voor een felle politieke strijd in Thailand.

De geslepen voormalige premier Thaksin maakte zijn bedoelingen duidelijk, zonder de MFP rechtstreeks te noemen.

“Bij de laatste algemene verkiezingen zijn alle parlementszetels in Nonthaburi van ons afgenomen, maar we pakken ze terug, het is onze missie en we moeten het doen voor het land.”

Historisch gezien was Nonthaburi, een aangrenzende provincie aan Bangkok, een fort geweest voor de politieke invloed van Thaksin via zijn inmiddels ter ziele gegane Thai Rak Thai Partij en de later opgerichte Pheu Thai Partij. Bij de algemene verkiezingen van afgelopen mei slaagde de MFP er echter in om alle acht zetels in het Huis van Afgevaardigden in de provincie te veroveren.

Thaksin maakte deze opmerkingen tijdens het bijwonen van een verrassende verjaardagsviering voor Somnuek Thanadechakul, de burgemeester van Nonthaburi, die Thaksin omschreef als een ‘oude bondgenoot en vriend’. Somnuek, die 79 werd, en door Thaksin wordt geprezen om zijn loyaliteit.

Sinds hij in augustus vorig jaar zijn zelfopgelegde ballingschap beëindigde om dichter bij zijn familie te zijn, is Thaksin achter de schermen actief geweest en heeft hij de politieke strategieën van de heersende Pheu Thai-partij beïnvloed. Nadat hij in februari vanwege zijn leeftijd en ernstige ziekte voorwaardelijk werd vrijgelaten wegens drie veroordelingen wegens corruptie, lijkt hij meer dan ooit betrokken bij politieke manoeuvres.

Thaksins optreden op de verjaardag van Somnuek, waar hij de burgemeester een boeket rode rozen overhandigde, was een belangrijk politiek statement. Het evenement, gehouden in een plaatselijk restaurant, werd bijgewoond door lokale en nationale politici, waaronder Nattawut Saikua, zo schreef Thai PBS World.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!