Thaise ziektedeskundige roept regering op om te stoppen met het kopen van het Chinese Sinovac-vaccin

BANGKOK:- Een deskundige op het gebied van luchtwegaandoeningen riep gisteren de Thaise regering op om te stoppen met het kopen van Chinese Sinovac-vaccindoses totdat een nieuwe generatie van de injectie is ontwikkeld dat kan beschermen tegen alle coronavirusstammen.

Het kabinet kwam onlangs overeen om 10,9 miljoen extra Sinovac-doses aan te schaffen tegen een bedrag van 6,1 miljard baht.

Mr. Manoon Leechawengwongs, hoofd van de intensive care-afdeling van het Vichaiyut-ziekenhuis, zei dat hoewel het Sinovac-vaccin effectief is in het voorkomen van ernstige ziekten en sterfgevallen, het de immuniteit die het vaccin biedt na verloop van tijd natuurlijk vermindert.

Daarom moet de regering de aanschaf van het vaccin opschorten totdat er een generatie is ontwikkeld die effectief is tegen alle coronavirusstammen, zei hij.

Het medisch personeel in de frontlinie van de strijd tegen de pandemie loopt een groter risico om besmet te raken, zei hij. Wanneer ze besmet raken, kan het virus zich verspreiden naar hun patiënten en collega’s.

Hij zei dat infecties ertoe zouden leiden dat ziekenhuizen onderbemand zouden zijn, omdat geïnfecteerd personeel in quarantaine zou moeten vanwege infectierisico’s.

Mr. Watcharapong Khuwijitsuwan, secretaris van de minister van Volksgezondheid, verdedigde gisteren de kwaliteit van het Sinovac-vaccin te midden van toenemende kritiek en zei dat de injectie deel uitmaakt van het Covax-initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie, dat tot doel heeft gelijke toegang tot COVID-19-vaccins te bieden. Hij zei dat onderzoeksresultaten uit Maleisië erop wijzen dat het Sinovac-vaccin even effectief is als westerse mRNA-vaccins.

Sommigen hebben beweerd dat het vaccin, dat gedode virale deeltjes gebruikt, niet zo effectief is tegen meer besmettelijke varianten.

Mr. Khuwijitsuwan zei dat bevindingen van het ministerie van Volksgezondheid aantonen dat het Chinese vaccin voor 75% effectief is tegen de Delta-stam.

Hij zei dat het land verschillende vaccins aanschaft, maar voegde eraan toe dat niet elk vaccin naar behoefte kan worden geleverd.  Hij zei dat sommige critici een politieke voorkeur hebben.

“Het is het beste om zoveel mogelijk vaccins te hebben.  Wachten op degene die we leuk vinden, helpt ons misschien niet om de verspreiding te bestrijden, “zei hij.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Chiangmaione
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Chiangmaione.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!