De wetenschap in Thailand tapt hagedissenbloed af voor de behandeling van het Covid19 virus

~GOED EN BLOED VOOR IETS OFFEREN~
(Ergens alles voor over hebben)

BANGKOK:- Een onderzoeksteam van Mahidol Universiteit beweert dat het bloed van watermonitorhagedissen geneeskrachtige eigenschappen bevat die kanker, bacteriën en misschien zelfs nieuwe virussen zoals Covid-19 kunnen bestrijden.

Professor Jitkamol Thanasak, docent aan de faculteit Diergeneeskunde van Mahidol, zei dat de onderzoekers de geheimen ontrafelen van een krachtig immuunsysteem dat de hagedissen in staat stelt in vervuild water te leven en rottend vlees te consumeren.

De onderzoekers kregen toestemming van de overheid gekregen om bloedmonsters af te nemen bij watermonitors (Varanus salvator), een beschermde diersoort.

De bloedmonsters werden gebruikt om de kenmerken te bestuderen van eiwitten die deel uitmaken van de immuunafweer van de hagedis.

Onderzoekers ontdekten dat de eiwitten de groei van kankercellen en sommige bacteriën remden.  Ze speculeren dat dit effect zich ook kan uitstrekken tot het onderdrukken van virussen, waaronder het Covid19 virus.

De volgende stap is om te bevestigen dat de bloedbestanddelen bepaalde soorten kankercellen en bacteriën remmen, maar geen invloed hebben op gezonde cellen in het menselijk lichaam.

De onderzoekers van de Mahidol universiteit hebben aangegeven dat ze van plan zijn om hun ontdekking na verder onderzoek te patenteren.

Ze verwachten hun eerste onderzoek naar het bloed van watermonitors eind 2021 af te ronden en vervolgens te testen of het ook griep, vogelgriep en Covid-19 kan bestrijden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!