Thaise vrouw zou jarenlang illegale arbeidsmigranten het Thaise koninkrijk hebben binnengesmokkeld

~ER ZULLEN KOPPEN ROLLEN~
(De verantwoordelijke(n) worden ontslagen/gestraft)

SAMUT SAKHON:- Tijdens een gisteren gehouden persconferentie maakte de Thaise politie bekend, dat er een Thaise vrouw was gearresteerd, die ervan verdacht wordt jarenlang illegale arbeidsmigranten het koninkrijk te hebben binnengesmokkeld. 

“Je Pet”, zoals de Thaise vrouw genoemd wordt, zou het hoofd zijn van het grootste netwerk van smokkelaars van het land dat illegale arbeiders van Myanmar naar Samut Sakhon bracht, de vermeende plaats van oorsprong van de tweede Covid-19-uitbraak in Thailand, zo maakte de politie bekend.

De vrouw werd vlak voor het weekend gearresteerd, zou het netwerk meer dan vijf jaar hebben geëxploiteerd en zelfs toen Birmezen Thailand binnengesmokkeld hebben toen de grensovergangen tussen Thailand en Myanmar al gesloten waren vanwege het gevaar van het coronavirus.  Verdere informatie is nog niet bekendgemaakt.  

Het lijkt echter redelijk om aan te nemen dat ze – gezien de gesloten landsgrenzen – haar bedrijf alleen heeft kunnen runnen met behulp van invloedrijke mensen en daarom wordt de zaak als zeer explosief beschouwd. 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photostock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!