Thaise vrouw wilt haar nier verkopen om de financiële nood van haar familie ten gevolge van de Covid19 pandemie het hoofd te bieden

~NOOD ZOEKT BROOD~
(Zonder geld is men tot veel bereid’

NAKHON PATHOM:- Een 64-jarige Thaise vrouw wil haar nier verkopen om haar familie te helpen door de Covid19 virus veroorzaakte financiële problemen te verlichten. De vrouw moest haar Chinese restaurant sluiten vanwege de beperkingen tijdens de coronacrisis.  Sindsdien heeft ze moeite om de eindjes aan elkaar te knopen.  

Haar huishouden omvat haar dochter, twee zonen, een schoondochter en twee kleinkinderen.  De Thaise heeft niet van het Covid-19-hulpprogramma van de overheid gebruik gemaakt omdat niemand in haar familie wist hoe ze een smartphone moest gebruiken om een ​​aanvraag in te dienen.  

Bovendien werd het loon van haar dochter in een gehaktballen fabriek verlaagd tot 200 baht per dag.  Buren hielpen met voedseldonaties, maar gewoon niet genoeg.  

Nu heeft de vrouw de media benaderd en maakte bekend dat ze haar nier wilde verkopen.  “Ik weet niet of het tegen de wet is, maar ik wil het verkopen.” 

Het verkopen van een orgaan is illegaal… maar niet zo ongewoon in Zuidoost-Azië. Volgens een rapport van Channel News Asia zijn er verschillende in de Filippijnen Verkoopadvertenties voor gezonde nieren op sociale media en een aantal Facebook-groepen waar mensen hun nieren verkopen voor $ 2000 tot $ 3000. 

Volgens een rapportage van AFP persbureau verkocht een 18-jarige Cambodjaanse jongen in 2014 zijn niet voor 3000 dollar. Een buurman had hem aangezet zijn niet te verkopen: “Je bent arm, je hebt geen geld… als je je nier verkoopt, kun je je schulden afbetalen.” 

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Thaiger
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!