Thaise voetbalbond schorst twee voetballers zes maanden wegens vechtpartijen tijdens de SEA Games

BANGKOK:- De Thaise voetbalbond (FA) heeft twee Thaise voetballers zes maanden lang verboden om deel te nemen aan nationale wedstrijden vanwege de vechtpartijen die uitbraken tijdens de mannenvoetbalfinale tussen Indonesië en Thailand op de SEA Games in Phnom Penh op 16 mei j.l.

De FA verbood drie personeelsleden die bestormden het veld een heel jaar lang, daarbij verwijzend naar hun gebrek aan volwassenheid.

De FA gaf doelman Soponvit Rakyart een schorsing van zes maanden, die de halve lengte van het veld rende om een ​​klap uit te delen nadat er chaos uitbrak tijdens de laatste minuten van de wedstrijd. Een andere speler die erbij betrokken raakte, invaller Teerapak Pruegna, kreeg ook een schorsing van zes maanden van nationale wedstrijden wegens vechtpartijen.

Hun schorsingen zouden langer zijn geweest, maar de FA deed het rustig aan omdat ze “jong” zijn en “onder wedstrijddruk stonden en zich inmiddels hebben verontschuldigd”. 

Terwijl de FA drie stafleden die beter zouden moeten weten – Prasobchok Chokmor, Pattravudh Wongsripeuk en Mayeed Mudadum – voor een jaar verbood…

“Het onderzoeksteam was het er unaniem over eens dat de keeperstrainer en de teamofficials volwassen genoeg moeten zijn om de situatie onder controle te houden en het goede voorbeeld te geven aan de spelers onder de 22 jaar. Ze mogen het incident niet leiden of eraan deelnemen.”

Nadat War Elephant-invaller Yotsakorn Burapha in de 90e minuut de gelijkmaker scoorde, sloeg Indonesië terug en scoorde een doelpunt dankzij een uitglijder van de Thaise verdediger Somchai Thongcham.

Enkele seconden later brak er een enorme vechtpartij uit met coaches die het veld bestormden en het gevecht aanmoedigden. De scheidsrechter deelde vijf rode kaarten uit aan de verantwoordelijken: één voor de Thaise doelman Soponvit, één voor de Indonesische verdediger Komang Trisanda en drie voor de onhandelbare coaches.

Indonesië scoorde nog twee doelpunten voordat het laatste fluitsignaal klonk en maakte met een 5-2 overwinning een einde aan de 32-jarige droogte van de SEA Games herenvoetbalmedaille in Indonesië.

Lees óók > https://ollekebolleke.info/%f0%9f%8e%a5-enorme-vechtpartij-barst-los-tijdens-sea-games-voetbalfinale-tussen-thailand-en-indonesie/

Olleke Bolleke in Zuidoost-Azië 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!