Thaise vader en zoon geven zich over terwijl DSI van Thailand achter een varkens smokkelbende aan gaat

SAMUT PRAKAN:- Een vader en zoon die naar verluidt naar het buitenland waren gevlucht om de beschuldigingen van varkensvleessmokkel te ontlopen, hebben zich overgegeven aan het Department of Special Investigation (DSI) nadat ze waren teruggekeerd op de luchthaven Suvarnabhumi.

Het tweetal maakt naar verluidt deel uit van een smokkelbende die tussen 2021 en begin dit jaar duizenden tonnen illegaal bevroren varkensvlees heeft verscheept.

De twee verdachten werkten mee aan het onderzoek om de herkomst van het varkensvlees, de ontvangers en andere details van de smokkeloperatie te achterhalen, zo verklaarde de directeur van het DSI, khun Suriya Singhakamol.

Suriya zei dat het tweetal ervan wordt verdacht 7,5 ton bevroren varkensvlees te hebben besteld dat in beslag is genomen bij een magazijn in Samut Sakhon. Er zijn aanwijzingen dat ze ook verband houden met gesmokkeld varkensvlees in verschillende andere koelopslagfaciliteiten die als distributiecentra worden gebruikt, voegde hij eraan toe.

Op de vraag wat de DSI deed om de illegale varkensvleestransporten in beslag te nemen, zei Suriya dat de smokkel al sinds 2021 aan de gang was en dat een groot deel van het varkensvlees al onder de consumenten was gedistribueerd.

Het onderzoek ging door met het opsporen van andere grote financiers in de varkenssmokkelring, voegde hij eraan toe.

Er zijn ook aanwijzingen voor corruptie door ten minste tien overheidsfunctionarissen die de smokkeloperatie hielpen, zei het hoofd van de DSI.

De ontwikkeling kwam nadat premier Srettha Thavisin naar verluidt zijn ergernis jegens de ambtenaren had geuit over de trage voortgang van het onderzoek naar de varkenssmokkel.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!