Thaise staatsspoorwegen rolt de ‘SRT Royal Blossom’-trein uit met Hua Hin op zijn route

HUA HIN:- De State Railway of Thailand,afgekort de SRT, staat op het punt de ‘SRT Royal Blossom’ te lanceren, een onlangs gerenoveerde luxe trein, met Hua Hin als een van zijn bestemmingen.

De SRT zegt dat de dienst het binnenlands toerisme zal helpen stimuleren, een unieke reiservaring zal bieden en passagiers zal verbinden met enkele van de meest geliefde locaties van Thailand.

De ‘SRT Royal Blossom’ komt voort uit de renovatie door de SRT van tweedehands treinen, oorspronkelijk verworven van de Hokkaido Railway Company (JR Hokkaido) in Japan.

Deze 10 Hamanasu rijtuigen met airconditioning, genoemd naar de Japanse roos die het eiland Hokkaido symboliseert, werden gebouwd in 1988 en hebben dienst gedaan tot 2016. Ondanks hun leeftijd kwamen de auto’s in uitstekende staat aan in Thailand, hoewel ze ongebruikt bleven totdat er een revitaliseringsplan werd opgesteld. in 2020 in gang gezet onder leiding van de heer Nirut Maneephan, de gouverneur van SRT.

Met als doel de rijtuigen in toeristentreinen te veranderen, begon de SRT met het transformeren van de eerste set van vijf Hamanasu-auto’s in de ‘SRT Royal Blossom’.

Het herontwerp was gericht op het creëren van een treinreiservaring die anders is dan alle andere in Thailand, waarbij esthetiek, comfort en entertainment worden gecombineerd. De trein biedt passagiers entertainment aan boord, een caféruimte en een interieur dat voornamelijk is vervaardigd door Thaise ambachtslieden, wat de rijke vakmanschapstraditie van Thailand weerspiegelt.

Deze inspanning heeft niet alleen de vloot nieuw leven ingeblazen, maar ook een nieuwe maatstaf gezet voor toeristentreinen in Thailand, waar voorheen dergelijke gespecialiseerde voorzieningen ontbraken.

De ‘SRT Royal Blossom’ zal naar verwachting medio dit jaar van start gaan en zal zich richten op zowel toeristen als zakenreizigers. Het is van plan korte routes te gaan exploiteren die geschikt zijn voor dagtochten of retouren op dezelfde dag, waarbij populaire bestemmingen zoals Kanchanaburi, Hua Hin, Chachoengsao en de Pasak Jolasid Dam worden aangedaan.

Voor Hua Hin, een bestemming die centraal staat in de geschiedenis van het treinreizen in Thailand, biedt de introductie van de ‘SRT Royal Blossom’ een kans om meer bezoekers te trekken die graag de charmes van de regio willen ontdekken.

Olleke Bolleke in Centraal-Thailand 
Bron: State Railway of Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!