Thaise soldaten moeten voor straf sperma drinken, ’misbruik in leger wijdverspreid’

THAILAND:- Een sergeant bij de Thaise marine zit in de cel nadat een video uitlekte waarin te zien zou zijn hoe hij dienstplichtigen sperma liet drinken. De video ging vorige week viraal.

De video was vorig jaar oktober opgenomen in een trainingskamp in het Chon Buri’s Sattaship district, en dook vorige week op. Hierop zou te zien zijn hoe de instructeur dienstplichtigen als straf dwingt om een mengsel van sperma en vissaus te drinken.

Onderofficier Taksin Ngokpilai zou de dader zijn. Hij moet 30 dagen in voorlopige hechtenis zitten, aldus de woordvoerder van de Koninklijke Thaise Marine tegen de Bangkok Post. Later zal hij uit zijn functie worden gezet. Twee van zijn superieuren zijn voor zeven en vijftien dagen geschorst.

De slachtoffers uit de video’s zijn inmiddels niet meer in dienst, zo meldde de Bangkok Post.

Vice-admiraal Pokkrong Monthatphalin van de Koninklijke Thaise Marine verontschuldigde zich vrijdag aan de soldaten en hun familie. Hij stelde dat het Thaise leger officieren niet toestaat om geweld te gebruiken als straf voor dienstplichtigen.

Toch heeft het Thaise leger hier wel degelijk een handje van, zo schrijft Vice News. In 2019 overleed een jonge soldaat aan een ‘hartstilstand’. Later ontdekte de familie van de man dat hij meerdere organen kwijt was.

In maart 2020 publiceerde Amnesty International een onderzoek waaruit een ,,breed patroon van pesterijen, seksueel misbruik en mishandelingen van Thaise dienstplichtigen’ naar voren kwam. Soldaten claimden dat zij in het openbaar van hun officieren moesten masturberen en ejaculeren. Anderen werden seksueel aangevallen of waren hier getuige van. De onderzoekers stuitten op drie gevallen van verkrachting, een poging daartoe, een geval van gesimuleerde verkrachting en twee andere gevallen waarbij dienstplichtigen werden gedwongen “seksuele gunsten” te verlenen aan commandanten.

De onderzoekers stellen dat het hier niet gaat om uitzonderingen maar om structurele misdragingen van legerpersoneel. Misbruik van dienstplichtigen zou al lange tijd een ‘publiek geheim’ zijn.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!