Thaise Rinascente-eigenaar overweegt ook bod op Selfridges

LONDEN:- De Thaise Central Group, eigenaar van het Italiaanse warenhuis Rinascente, onderzoekt een mogelijke overname van Selfridges. De Britse luxewarenhuisketen staat al sinds de zomer in de etalage.

Veiling
De Central Group, die gecontroleerd wordt door de familie Chirathivat, zou volgens Sky News belangstelling getoond hebben voor Selfridges en zou samen met investeringsbankiers van Citi een mogelijk overnamebod voorbereiden.

Selfridges werd eerder dit jaar in de verkoop gezet – met een gerapporteerde vraagprijs van vier miljard pond – na een spontane benadering van een onbekende koper. Daarop besliste de steenrijke eigenaarsfamilie Weston de warenhuisketen via een veiling te verkopen.

Het is onduidelijk of de partij van het eerste bod nog in de running is. Na de zomer doken er hardnekkige geruchten op dat een Qatarees staatsinvesteringsfonds in ‘pole position’ lag om Selfridges in te lijven. Ook warenhuisketen Lane Crawford had naar verluidt interesse.

Het verkoopproces zal wellicht nog duren tot begin volgend jaar. Naast de Britse activiteiten van Selfridges zouden de Ierse (Brown Thomas en Arnotts) en Nederlandse zusterbedrijven (de Bijenkorf) van eigenaar veranderen.

Opmerkelijk detail: als het bod van de Thaise groep succesvol blijkt, zou dat ook de terugkeer betekenen van Vittorio Radice, die in de jaren negentig een succesvolle transformatie doorvoerde bij Selfridges en nu bestuurder is bij Centra Group.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Shutterstock
Content: redactie
Bron: retail detail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!