Thaise regering houdt de economische gevolgen naar aanleiding van oorlog tussen Rusland en Oekraïne nauwlettend in de gaten

BANGKOK:- De Thaise regering peilt zorgvuldig de impact op de Thaise economie van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne, zo verklaarde de regeringswoordvoerder, khun Thanakorn Wangboonkongchana op televisie.

Hij reageerde op opmerkingen van khun Sudarat Keyuraphan, de voorzitter van de Thai Sang Thai Party, die er bij de regering op aandrong alert te zijn, zodat de crisis tussen Rusland en Oekraïne de Thaise economie niet op grote schaal treft.

Onze regering is niet onvoorzichtig en treft maatregelen om alle mogelijkheden het hoofd te bieden, aldus Thanakorn.

De premier, de ministers van Economische Zaken, de Bank of Thailand en relevante instanties bespreken en delen voortdurend informatie om richtlijnen te bepalen voor het omgaan met de gevolgen van de crisis, zowel op korte als op lange termijn in energieprijzen, grondstofprijzen,  kosten van levensonderhoud, inflatie, export en de financiële markten.  Ze richten zich vooral op het hebben van olie- en gasprijzen op een niveau dat het herstel van de economie mogelijk maakt.

Als de crisis niet aanhoudt, wat mogelijk is, schat de regering dat het bruto binnenlands product van Thailand dit jaar met 3-4 procent zal groeien, zei Thanakorn.  

De groei komt voort uit belangrijke activiteiten, zoals de promotie van de oostelijke economische corridor, de campagne voor digitale activa, plannen om kleine en middelgrote ondernemingen aan te moedigen, risicokapitaal te ontwikkelen, elektrische voertuigen te ontwikkelen en andere initiatieven.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!