Thaise Regering belooft belastingvoordelen voor bedrijven die evenementen houden in Thailand

BANGKOK:- Bedrijven die seminars of tentoonstellingen houden in Thailand krijgen een vrij groot belastingvoordeel voor de vennootschapsbelasting, zo maakte de regering bekend.

Deze maatregel werd afgelopen dinsdag goedgekeurd tijdens de wekelijkse kabinetsvergadering om het binnenlands toerisme en de consumptie te bevorderen.

Het belastingvoordeel wordt aangeboden van 15 juli tot het einde van het jaar, zo verklaarde regeringswoordvoerder Thanakorn Wangboonkongchana.

Evenementen die worden gehouden in Bangkok en provincies die door de Belastingdienst zijn gecategoriseerd als secundaire toeristische provincies, rechtvaardigen een belastingvoordeel van twee keer de kosten van het evenement.  Evenementen die elders in Thailand worden gehouden, krijgen een belastingvoordeel van 1,5 keer de kosten.

De regering verwacht dat de maatregel tot 2,2 miljard baht aan inkomsten zal genereren voor de lokale toeristenindustrie.

Het kabinet keurde ook een verlaging van de vergoeding voor registratie, overdracht en hypotheek van land in eigendom van boeren goed van 2 procent naar 1,01 procent van de geschatte prijs.  Deze stap is bedoeld om hun financiële last te verlichten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!