Thaise PTT Oil and Retail besteedt dit jaar 900 miljoen dollar aan uitbreiding

BANGKOK:- PTT Oil and Retail Business Pcl, de Thaise detailhandelaar in olie en gas, liet gisteren weten dat het van plan is dit jaar 900 miljoen dollar te investeren om zijn lokale en overzeese activiteiten uit te breiden.

Ongeveer 45% van het budget zal worden gebruikt om de franchise van koffiehuizen, Cafe Amazon, en de keten van Texas Chicken, uit te breiden, aldus de directeur khun Disathat Panyarachun.

PTT Oil and Retail, een onderdeel van de staatsenergiereus PTT Pcl, zei dat 22% van het budget zal worden gebruikt om zijn netwerk van oplaadpunten voor gas en elektrische voertuigen (EV) uit te breiden.

Dit jaar wil het bedrijf 122 tankstations, 400 coffeeshops en 500 EV-stations toevoegen, zei Disathat, en voegde eraan toe dat het ook op zoek was naar fusies en overnames.

Het bedrijf exploiteert momenteel meer dan 2.100 tankstations, 300 EV-laadstations en ongeveer 3.900 coffeeshops.

De uitbreiding komt er nu Thaise automobilisten geleidelijk overstappen op EV, geholpen door overheidssubsidies en prijsverlagingen van fabrikanten.

Vorig jaar begon Tesla met de verkoop in Thailand, terwijl het Chinese BYD zei dat het een fabriek aan het opzetten was om 150.000 voertuigen per jaar te produceren.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de Thaise media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Reuters.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!