Thaise politie pakt 43 mensen in de Prachuap Khiri Khan wegens overtreding van het nooddecreet

PRACHUAP KHIRI KHAN:- Gisteren zijn 42 migrerende werknemers uit Myanmar en een Thaise man in staat van beschuldiging gesteld inzake het overtreden van het nooddecreet nadat ze gisteren na de avondklok bij een controlepost in het hoofddistrict van Prachuap Khiri Khan waren aangehouden.

Volgens de autoriteiten reisden de migranten in een dubbeldekkerbus naar de Dan Singkhon-grenspas.  Ze zeiden dat er in totaal 42 arbeiders uit Myanmar zijn gearresteerd, waaronder een vierjarig meisje en een baby van een maand oud.

De politie arresteerden ook de 62-jarige chauffeur, khun Pira Kerdsomboon. Hij vertelde de politie dat hij 12.000 baht had gekregen van migrantenmakelaars in Samut Sakhon om de arbeiders naar de Dan Singkhon-grenspas te brengen, waar ze vervolgens de grens zouden oversteken.

Alle volwassenen in de groep hebben een geldige werkvergunning, maar ze wilden graag naar huis omdat ze al een tijdje werkloos waren in Thailand.  Khun Pira vertelde de politie dat de arbeiders elk tot 10.000 baht aan de reisagent hadden betaald, zodat ze naar Myanmar konden terugkeren.

De migrerende werknemers werden samen met Khun  Pira begeleid naar het hoofdkwartier van de 146e grenspolitiepolitie voor Covid19 tested en verder verhoor.  Twaalf van de migranten bleken besmet te zijn.

Khun Pira zei dat terwijl de migranten uit verschillende provincies kwamen, waaronder Bangkok, Nonthaburi, Chachoengsao en Samut Prakan, ze in Samut Sakhon verbleven terwijl ze wachtten tot hun transport geregeld was.

De chauffeur werd beschuldigd van het overtreden van het noodbesluit door de avondklok te overtreden en migrerende werknemers zonder toestemming te verplaatsen.  De arbeiders werden beschuldigd van het niet gehoorzamen van het decreet en het overtreden van het reisverbod.

Gisteren meldde de provincie Prachuap Khiri Khan 151 nieuwe gevallen, waaronder 40 gevonden in een fruitverwerkingsfabriek in het district Sam Roi Yot.  De fabriek, die goed was voor 134 gevallen alleen, is omgebouwd tot een veldhospitaal.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: foto ter illustratie
Vertaling: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand 
Bron: Bangkok post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!