Thaise politie ontkent de arrestatie van ‘Ammy’ wegens koninklijke portretvuur

~VAN LILO KOMEN~
(Je dom houden)

BANGKOK:- De Thaise politie kwam gisteren naar buiten met de verklaring om nieuwsberichten te ontkennen dat ze Chai-amorn Kaewwiboonpan, ook bekend als ‘Ammy The Bottom Blues’, hadden gearresteerd, één van de drie mensen die ervan verdacht worden een portret van Zijne Majesteit de Koning in brand te steken toen hij probeerde uit een  ziekenhuis in Bangkok te gaan.

 De verblijfplaats van Khun Chai-armorn was gisteravond ten tijde van de pers niet bekend.

 “We kunnen nergens in onze computerbestanden vinden dat khun Chai-amorn is gearresteerd of in politiehechtenis is geplaatst”, zo vertelde de plaatsvervangend commissaris van het Metropolitan Police Bureau (MPB), generaal-majoor Piya Tawichai, gisteravond aan de media, net nadat lokale media meldden dat de khun Chai-armorn was gearresteerd.

Khun Chai-amorn is één van de drie mensen die worden gezocht op beschuldiging van majesteitsschennis, brandstichting en overtreding van de Computer Crime Act.

De politie heeft naar verluidt gisteren wel naar hem gezocht nadat het Strafhof een verzoek van de politie van Pracha Chuen om arrestatiebevelen voor de verdachten had goedgekeurd.

De drie worden  verdacht van het in brand steken van een portret van de koning en het beschadigen van staatseigendommen buiten de centrale gevangenis van Klongprem in het district Chatuchak in de vroege uren van zondag.

Politie-majoor Piya verklaarde dat de politie solide bewijs had om hun verzoek om een ​​bevel te staven, waaronder beelden van beveiligingscamera’s ter plaatse.

Volgens een bron stapte Khun  Chai-armorn uit een Toyota Fortuner om het portret in brand te steken terwijl twee andere verdachten in de auto wachtten.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!