Thaise opa van bijna 80 jaar slentert dag in dag uit door Pattaya om zijn traditionele Isaan-muziekinstrumenten te verkopen 

PATTAYA:- Ondanks dat hij bijna 80 is, een leeftijd waarop velen met pensioen gaan, blijft oom Wichai, een bekende figuur aan Jomtien Beach in Pattaya, anderen vreugde brengen door muziek te gehore brengen en traditionele Isaan-instrumenten te verkopen.

Oom Wichai of netjes geschreven Khun Wichai Kaewinthrathi kwam oorspronkelijk uit het rustige stadje Na Wa in de provincie Nakhon Phanom, in het noordoosten van Thailand. Sinds zijn aankomst in Pattaya verkoopt hij meer dan 40 jaar traditionele muziekinstrumenten uit de Isaan, waaronder de “khaen” (mondorgel), pin (luit) en vot (soort panfluit).

Elke dag gaat oom Wichai met zijn instrumenten op pad langs het strand van Jomtien. Zijn zoete deuntjes, gespeeld op de khaen, trekken altijd de aandacht van voorbijgangers. De prachtige melodieën lokken ook vaak nieuwsgierige bezoekers, zowel Thaise als buitenlandse, om zowel de muziek als het vakmanschap van zijn creaties te bewonderen. Als de zon langzaam ondergaat, vertrekt oom Wichai naar Zuid-Pattaya om zijn muzikale reis tot laat in de avond voort te zetten.

In een interview met “Snelle Jelle” onze razende reporter, onthulde oom Wichai dat zijn instrumenten allemaal uit bamboe zijn vervaardigd en souveniertjes niet van 13 in een dozijn zijn. Ze bezitten het rijke culturele erfgoed van zijn thuisprovincie Isaan. Sommige instrumenten zijn gemaakt door zijn vrouw, en hij kan als beste de khaen bespelen. De instrumenten zijn te koop, variërend van een paar honderd baht tot duizend baht.

Voor oom Wichai is de verkoop van deze instrumenten meer dan alleen een middel van bestaan; het is een manier om zijn passie met de wereld te delen. Ondanks zijn hoge leeftijd dient het verhaal van oom Wichit als inspiratiebron, wat rechtvaardigt dat leeftijd slechts een getal is.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: TMN cable tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!