Natuurreservaat Chiang Dao gesloten vanwege door de mens veroorzaakte bosbranden

CHIANG MAI:- Het natuurreservaat van Chiang Dao in de provincie Chiang Mai is voor onbepaalde tijd gesloten door het Ministerie van Nationale Parken, Wilde Dieren en Plantenbescherming. Het besluit komt in de nasleep van de ontdekking van verschillende door de mens veroorzaakte hotspots in gebieden van cruciaal ecologisch belang.

Het hoofd van het departement, khun Attapol Charoenchansa, kondigde de maatregel aan als een onmiddellijk antwoord op de dringende problemen van bosaantasting, bosbranden en ongeoorloofde gastgezinnen in het reservaat. Hij benadrukte de aanzienlijke schade die door door de mens veroorzaakte branden wordt veroorzaakt aan rijke ecologische systemen en biosfeerreservaten.

De directeur van het National Park Office, khun Chiwat Limlikit-aksorn, had eerder leiding gegeven aan een team om de situatie in het gebied te beoordelen. Het daaropvolgende rapport benadrukte de aanwezigheid van hotspots, wat aanleiding gaf tot onmiddellijke actie.

Khun Attapol benadrukte de urgentie van de situatie
Het is waar zelden geziene planten groeien en wordt nu zwaar bedreigd door door mensen veroorzaakte branden. Hij uitte ook zijn bezorgdheid over het potentiële verlies van het biosfeerreservaat van het land, tenzij preventieve maatregelen strikt worden gehandhaafd.

Om dit probleem aan te pakken, is het departement van plan een speciale eenheid op te richten. Dit team zal bestaan ​​uit specialisten op het gebied van wetshandhaving, landbeheer en rehabilitatie. Het leger zal ook worden gevraagd om te helpen bij het tegengaan van illegale drugshandel en indringing door buitenstaanders.

Khun Attapol identificeerde de voornaamste oorzaak van de bosbranden in het gebied als een conflict tussen lokale bewoners en bosautoriteiten. Hij beschuldigde enkele lokale bewoners van illegale activiteiten, zoals bosaantasting voor landbouwdoeleinden en het uitvoeren van gastgezinnen.

“Sommige mensen houden zich niet aan de wet. We moesten dus echt serieus gaan praten en het sluiten van het gebied één van onze eerste maatregelen moest zijn. Het park zal gesloten zijn totdat alle problemen zijn opgelost”,

In de afgelopen drie maanden zijn er in het hele land maar liefst 41.874 hotspots ontdekt in natuurgebieden. De afdeling onthulde dat er juridische stappen zijn ondernomen in 140 gevallen van bosbranden, waarbij 13 brandweerlieden gewond raakten.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand
Bron: Thairath

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!