Thaise nonnetjes speelden mooi weer van andermans geld

~MOOI WEER SPELEN~
(Genieten (meestal van andermans geld) / mooier voordoen dan het is)

NAKHON PHANOM:- De politie heeft drie boeddhistische nonnen gearresteerd en beschuldigd van het runnen van een piramidespel in het Phra Phutsikkhi-meditatiecentrum in Tambon Nong Yat. Ze zouden honderden investeerders hebben bedrogen van ten minste tien miljoen baht.

Het 49-jarige hoofd van het meditatiecentrum beweerde de administratieve titel van Phraya Thammikkarat Inchaiya te hebben.

Ze vertelde verslaggevers dat ze in de ruime zins des woord een nobel persoon was om de medemens te helpen. Zodat er fondsen werden opgezet om de armen te helpen. Het geld zou worden teruggegeven aan degenen die verdiensten hadden verleent en geloofden de non op haar bruine ogen dat de uitbetalingen op een later tijdstip zouden plaatsvinden.

Thaise mensen zitten in de rij om aangifte van oplichting te doen.

Volgens het hoofd van het provinciale boeddhisme, Julasan Than-inart, heeft de vrouw echter geen enkele geestelijke titel. Haar arrestatie kwam na klachten van meer dan 400 mensen. Ze getuigden dat de nonnen hen grote winsten in de vorm van contant geld en gouden sieraden hadden beloofd.

Maar eerst moest elke investeerder 2.000 tot 3.500 baht inleggen, u raadt het al………niemand kreeg ooit het geld terug.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron

Illustraties: Pattanapong Sripiachai
Content: Olleke Bolleke in
 Noordoost Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!