Lokale politicus ontmaskert als hoofd van een drugsbende

~EEN WOLF IN SCHAAPSKLEREN~
(Iemand die zich anders voordoet dan dat hij is)

TAK:- De politie in Tak, een provincie aan de grens met Myanmar, heeft een drugsbende opgerold die door een lokale politicus was opgericht. Het hoofd van een administratieorganisatie van tambon is nu op de vlucht, onderwijl is er een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Het hoofd van de kanton wordt verondersteld sterk betrokken te zijn bij drugszaken die ver teruggaan. In 2019 namen ambtenaren 1,5 ton kristalmethamfetamine in beslag bij een controlepost in Ban Huai Ra-u.

Afgelopen december arresteerde de politie een verdachte en nam ze voor 100 miljoen baht aan activa in beslag. Een andere man werd eerder deze maand gearresteerd met 100 kilo methamfetamine en ketamine. Volgens de politie hebben alle zaken betrekking op de lokale politicus.

Bij een andere inval in Phitsanulok arresteerden ambtenaren een 20-jarige man die illegale drugs had verkocht via een Facebook-pagina. Volgens onderzoekers was er minstens 20 miljoen baht overgemaakt op de bankrekening van de man en had de man geen verklaring over de herkomst van het geld. Bij een derde inval nam de politie voor 2 miljoen baht aan activa in beslag van een drugsverdachte in Sukhothai.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Thaiger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!