Thaise medewerker van handelsfirma veroordeeld voor export smerige medische handschoenen

BANGKOK:- Thailand’s Centraal Intellectueel Eigendom en Internationaal Handelshof heeft een werknemer van Paddy the Room Trading Company tot vier jaar gevangenisstraf veroordeeld nadat de verdachte had bekend dat hij tweedehands medische nitrilhandschoenen naar de VS had geëxporteerd.

Khun Prayuth Phetchkhun, de plv. woordvoerder van het bureau van de procureur-generaal, heeft gisteren de details verstrekt over de zaak die in maart door de Consumer Product Police Division (CPPD) aan de openbare aanklagers is voorgelegd.

De eerste beschuldigde in de zaak is het bedrijf, de tweede beschuldigde de directeur van het bedrijf, mr. Luk-Fei Yang Yang, en de derde beschuldigde is werknemer khun Pipatphon Homjanya.

Alle drie de beklaagden zijn aangeklaagd voor het produceren van niet-geautoriseerde medische hulpmiddelen, het produceren en verkopen van valse medische hulpmiddelen van mindere kwaliteit en het zonder toestemming gebruiken van standaardetiketten.

Ze werden ook beschuldigd van het gebruik van door anderen geregistreerde handelsmerken en het verkopen van producten met valse handelsmerken.

 CPPD heeft het bedrijf en Pipatphon voor de rechter gedaagd, terwijl de aanklagers de zaak tegen mr. Luk-Fei Yang Yang hebben afgewezen wegens gebrek aan bewijs.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!