Thaise marine entert 3 vissersboten en arresteert 15 Vietnamese vissers

SONGKHLA:- In deze provincie zijn drie Vietnamese vissersboten door de Thaise marine in beslag genomen voor het opharken van zeekomkommers in de Thaise territoriale wateren.

De plv. commandant van marinegebied 2, vice-admiraal Phichit Srirungruang, maakte bekend dat er 15 Vietnamese vissers vanaf de drie boten zijn gearresteerd.

De drie vissersboten werden in beslag genomen door het HTMS Klongyai-schip in de buurt van het drijvende vuurtoren van Songkhla, zo vertelde Phichit.

De eerste boot werd op ongeveer 64 zeemijl van de drijvende geënterd waarop vijf vissers werden gearresteerd.  De tweede boot werd in beslag genomen op 58 zeemijl van de vuurtoren waarop zes vissers werden gearresteerd en de derde werd in beslag genomen op 57,7 zeemijl waarop vier vissers werden gearresteerd.

Phichit zei dat de drie boten illegaal op zoek waren naar zeekomkommers.

De Vietnamezen zeiden naar verluidt dat ze vanuit Ca Mau in het zuiden van Vietnam waren gevaren en vijf dagen lang de zeebodem zeekomkommers aan het opharken waren voordat ze werden gearresteerd. 

De drie vissersboten werden vrijdag om 7.30 uur naar de haven van de marinebasis Songkhla gebracht en de 15 vissersbemanningsleden werden getest op het Covid19 virus voordat ze een aanklacht tegen hen indienden.

Phichit zei dat hij persoonlijk naar de haven was gegaan om de operatie te leiden. Hij zei dat de 15 Vietnamezen werden beschuldigd van het gebruik van niet-geregistreerde boten om illegaal te vissen in Thaise territoriale wateren zonder visvergunning.  De kapiteins werden belast met het leiden van de visserij zonder schippersvergunning.  De 15 werden aangeklaagd als illegale immigranten die in Thailand zonder werkvergunning aan het werk waren.

Phichit zei dat de laatste arrestaties de zesde waren in het fiscale jaar 2022 en dat negen buitenlandse illegale vissersboten in beslag zijn genomen, samen met 42 bemanningsleden.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!