Reizen naar Thailand makkelijker, verplichte test voor vertrek vervalt 

AMSTERDAM:- De verplichte test voor vertrek naar Thailand vervalt. Reizen naar het populaire land wordt daardoor weer iets makkelijker, al staan nog enkele andere coronaregels overeind.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wijzigde vrijdagmiddag het reisadvies voor Thailand. Vanaf die dag is de testverplichting voor vertrek naar Thailand vervallen. Dat scheelt reizigers zowel geld als rompslomp.

Voor niet-gevaccineerde reizigers is een tripje naar het populaire vakantieland echter nog vrijwel onbegonnen werk. Zij moeten namelijk na aankomst in quarantaine. Volledig gevaccineerde reizigers hoeven dat niet, maar moeten veelal wel testen in een vooraf bepaald hotel. Na vijf dagen moeten ze daar opnieuw testen. In sommige andere gevallen kunnen zij gebruik maken van het Sandbox-systeem, waardoor ze niet in quarantaine hoeven of dubbel te testen, maar bijvoorbeeld wel een periode op een eiland moeten blijven.

Alle reizigers moeten sowieso een Thailand Pass aanvragen voor een reis naar Thailand, wat alsnog papierwerk betekent. Ook moet je een geprinte uitdraai van je reisverzekering meenemen, die bovendien coronaperikelen moet dekken.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Redactie TMG
Bron: Telegraaf.nl

3 gedachten aan “Reizen naar Thailand makkelijker, verplichte test voor vertrek vervalt ”

  1. J,zeer gemakkelijk nu,NOT,wa ne nest,en weinig uitleg,zoek het maar uit,erg voor ouderen,en ook voor mensen die bvb niet kunnen lezen of schrijven,waarom niet een test bij aankomst,en gedaan,simpel,misschien te simpel,er zou wel.meer volk terug komen….

  2. Liever moeilijk doen dan makkelijk.
    Het zal zeker NIET drukker worden zo!!
    Ik blijf wachten tot na 1 Julie
    Dan zou alles weer normaal worden!!!
    We gaan het zien 🙈

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!