Thaise man verliest 30.000 baht na onvolledige storting bij geldautomaat in de hoofdstad Bangkok

BANGKOK:- Een Thaise man verloor 30.000 baht aan contant geld na een onvolledig stortingsproces bij een geldautomaat in een winkelcentrum in de wijk Bang Kapi in Bangkok.

De Thaise man, Khun Ter, reisleider van beroep, zocht na het verlies hulp bij non-profitorganisatie Saimai Survive. Hij vertelde het incident aan de organisatie en de media en verklaarde dat hij op 10 juni rond 16.00 uur 30.000 baht contant had gestort in een geldautomaat buiten de bank in een winkelcentrum.

Ter volgde het stortingsproces van de geldautomaat en plaatste 30.000 baht (30 bankbiljetten) in de geldlade. De opslag ging dicht en de machine begon de rekeningen te tellen. Ter, die dacht dat de storting compleet was, verliet hij de geldautomaat.

Helaas heeft hij niet de gebruikelijke bevestigings-sms van de bank ontvangen. Vijf minuten later keerde hij terug naar de bank om bij het personeel navraag te doen over de kwestie. Aanvankelijk bevestigde het personeel dat het mogelijk om een ​​sms-storing ging en dat het geld zoals gewoonlijk op zijn rekening zou worden gestort.

Het bankpersoneel verzekerde Ter dat andere bankklanten zijn geld niet zouden kunnen opnemen omdat de opslag een sensor had die verhinderde dat gebruikers toegang kregen tot het geld.

Ter spoorde de bank aan om de beveiligingscamerabeelden bij de geldautomaat te controleren en ontdekte dat een echtpaar dat na hem de geldautomaat gebruikte het geld had meegenomen.

Uit de camerabeelden bleek dat het echtpaar verbijsterd leek nadat ze Ter’s geld in de opslag hadden gezien. Ze keken om zich heen of er iemand keek voordat ze het geld aannamen. De vrouw stopte het geld van Ter gelijk in haar tas. Ze bleven nog een tijdje bij de geldautomaat voordat ze met het geld vertrokken.

Volgens Ter ontkende de bank de verantwoordelijkheid voor zijn verlies en stelde dat het buiten het bankgebouw plaatsvond. De bekende advocaat Ronnarong Kaewphet was het daarmee eens en stelde dat de bank het recht had om de verantwoordelijkheid in deze zaak te ontkennen, aangezien het verlies werd beschouwd als gevolg van Ter’s roekeloosheid.

De advocaat stelde voor dat Ter aangifte zou doen van diefstal bij de politie, zodat zij het echtpaar konden opsporen en arresteren.

Olleke Bolleke in Bangkok

2 gedachten aan “Thaise man verliest 30.000 baht na onvolledige storting bij geldautomaat in de hoofdstad Bangkok”

  1. Heb dit verleden jaar ook meegemaakt.Bij de atm machine van de krungsri bank .Foto’s gemaakt nummer atm machine en aangifte bij de politie gedaan. Niets meer vernomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!