Thaise man in Pattaya veinst geestesziekte om arrestatie wegens motordiefstal te ontlopen

PATTAYA:- Een 28-jarige Thaise man werd onlangs door de politie van Pattaya gearresteerd terwijl hij in het bezit was van een vermoedelijk gestolen motor. Interessant genoeg probeerde hij na zijn arrestatie een psychische aandoening voor te doen als een manier om onder de arrestatie uit te komen.

De intrigerende opeenvolging van gebeurtenissen culmineerde, nadat er vier dagen eerder op 2 november bij de politie een proces-verbaal voor diefstal was opgemaakt. De gedupeerde, wiens identiteit momenteel niet bekend is gemaakt, deed aangifte van de diefstal van de rood-witte Honda Wave 125i-motor uit de B Village in het Thung Krad-gebied.

Als reactie op deze klacht startte de politie in Pattaya een onderzoek, met als voornaamste aanwijzing de camerabeelden waarop de diefstal was vastgelegd. Terwijl ze zich dieper in de zaak verdiepten, werd ontdekt dat khun Sittichai Chansa betrokken was bij een andere misdaad.

Naar verluidt was hij bij twee benzinestations in Sri Racha weggereden zonder te betalen nadat hij drie containers van 30 liter met benzine had gevuld. De totale waarde van de gestolen brandstof bedroeg ongeveer 2.700 baht. Wat deze schijnbaar niet-gerelateerde incidenten verder met elkaar verbond, was de gestolen rood-witte Honda Wave 125i-motor. Het was precies hetzelfde voertuig dat Sittichai had gebruikt om zijn benzinediefstallen te plegen.

De doorbraak in de zaak vond enkele dagen geleden plaats  toen de politie Khun Sittichai opspoorde in een kleine houten schuilplaats in het subdistrict Thung Sukhla van Sri Racha. Daar vonden ze de gestolen Honda Wave 125i-motor. Toen Sittichai echter met het bewijsmateriaal werd geconfronteerd, besloot hij voor stommetje te spelen.

In plaats daarvan wekte hij de indruk geestesziek te zijn, onsamenhangend te spreken en elke vorm van logische gesprekken te vermijden, schijnbaar in een berekende poging om aan arrestatie te ontkomen.

De politie van Banglamung liet zich echter niet beïnvloeden door het toneelstukje van Sittichai. Ze hielden vol dat ze solide bewijs tegen hem hadden en vastbesloten waren de wet in de volle omvang uit te voeren. Op het moment van de berichtgeving blijft Sittichai onder politiehechtenis.

Uit verder onderzoek is ook gebleken dat hij niet aan een psychische aandoening lijdt, wat het vermoeden bevestigt dat zijn daden slechts een defensieve trucje was om de De arrestatie uit te komen.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!