Khun ‘Ja Choey’, de meest rustige, efficiënte politieagent van Thailand bewaakt een school in Uttaradit

UTTARADIT:- “Ja Choey 5G Solar Cell”, het evenbeeld van een Thaise verkeerspolitieagent, is beroemd geworden onder de lokale bevolking van Uttaradit vanwege het scala aan taken dat hij kan uitvoeren.

Het figuur is geplaatst voor de gemeentelijke school Wat Klong Pho in het district Muang, en kan met mensen communiceren en politieagenten helpen bij het waarborgen van de veiligheid van de levens en eigendommen van mensen.

Majoor Suntitiyot Thongkon, een verkeersinspecteur bij het politiebureau Uttaradit, zei dat het glasvezelbeeld is uitgerust met een CCTV-camera die video’s en stemmen kan opnemen en deze via het 5G-netwerk naar politieagenten kan sturen.

Zonnecellen op de achterkant geven Ja Choey de opdracht om mensen 24 uur per dag te bedienen zonder angst voor een stroomstoring, zei hij, en voegde eraan toe dat het standbeeld politieagenten in staat stelt de problemen van mensen effectief op te lossen.

Majoor Suntitiyot zei echter dat dit beeld slechts een prototype was voor het omgaan met verkeersproblemen door samen te werken met studenten van de Wat Klong Pho Municipal School.

Het beeld zal verder worden ontwikkeld vóór de massaproductie en zal worden geplaatst op de belangrijkste verkeersroutes en onderwijsinstellingen, voegde hij eraan toe.

Ondertussen vertelde Khun Phikunthong Sanitin, directeur van de gemeentelijke school van Wat Klong Pho, dat 37 studenten deelnamen aan het Muang Uttaradit-politiebureauproject genaamd “politiebureausimulator”.

Dit project stelt hen in staat politiefuncties te leren, zoals het ontvangen van klachten over verloren voorwerpen en conflicten, maar ook het faciliteren van verkeer binnen en buiten school, legde ze uit.

Ze zei dat de 5G-zonnecel van Ja Choey helpt bij het rapporteren van de verkeerssituatie voor de school en bij het toezicht houden op de werkzaamheden van de leerlingen. Ze voegde eraan toe dat het standbeeld ook het zelfvertrouwen van ouders helpt vergroten.

“Veel studenten hebben gevraagd om deel te nemen aan het Uttaradit-politieproject”, zei ze, eraan toevoegend dat dit een van hun droomcarrières zou kunnen zijn.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!